Jelena Trivić: Milorad Dodik Odustaje od 9. Januara kao Dana Republike Srpske

Jelena Trivić, predsjednica Narodnog fronta, oglasila se na svom Facebook profilu povodom izjave Milorada Dodika da će predložiti da se Dan Republike Srpske obilježava 15. februara, umjesto dosadašnjeg 9. januara.

U svojoj objavi, Trivić je iznijela oštru kritiku prema Dodiku, navodeći da je samo bilo pitanje vremena kada će on ponovo “podviti rep” i postupiti po zahtjevu, kako on voli reći, “Političkog Sarajeva”.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

Bilo je samo pitanje vremena kada će Milorad Dodik po ko zna koji put reći da podvije rep i postupi po želji, kako on voli reći, ‘Političko Sarajevo’ i odustati od 9. januara kao Dana Republike Srpske.

Njegova objava poništenja 9. januara je samo još jedan dokaz da svjesno poništava najvažnije datume u istoriji Republike Srpske, a samim tim i same Republike Srpske.

Nema dileme da je Dodikov krajnji cilj ukidanje Republike Srpske, kako bi pokušao da sakrije brojne zločine koje je počinio.

Nije mu dovoljno što je ponizio narod rekavši da 9. januar uopšte nije uvršten u praznike Srpske, što jeste nakon referenduma na kojem su se građani izjasnili da žele da 9. januar ostane Dan Republike. Dodik i njegova kamarila su ignorisali tu odluku i anketom proglasili odluku o referendumu, koja je bila obavezujuća.

Podsjetit ću da je Dodik ove godine izjavio da je 9. januar Dan Republike i da to ne može biti bilo koji drugi dan. ‘Odricati se tog dana jednako je odreći se sebe, svoje historije, pogaziti sve, prihvatiti da si spreman slušati diktat muslimana i stranaca i time promijeniti karakter i osobine, a to nije moguće’, naveo je tada, između ostalog, Dodik.

Njegova aktuelna antisrpska i antinacionalna inicijativa za ukidanje Dana RS dovoljno pokazuje kakva je osoba i u kojoj mjeri su njegove namjere i ciljevi protiv Republike Srpske na čije je čelo došao nakon brutalne i nepravedne izborne krađe, gazeći volju naroda, uz podršku nekih zemalja EU,” napisala je Jelena Trivić.

Radiosarajevo.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here