Ministar policije bh. entiteta Republike Srpska Siniša Karan izjavio je Srni da “politički motivisana rezolucija o Srebrenici, koja se kosi sa istinom, vremenom neće dobiti na snazi, nego će potpuno nestati, jednostavno izgubiće se u sopstvenoj laži na kojoj je i nastala, ali do tada, nažalost, napraviće mnogo štete”.

-Sve federacije na svijetu, posebno multietničke su zasnovane na nekom zajedničkom interesu. Međutim, BiH u fazi nastanka nije imala nikakav interes prepoznat od tri naroda da žive skupa, samo ih je gola sila natjerala na suživot. Sada, zahvaljujući rezoluciji, život u BiH je zasnovan na netrpeljivosti. Rezolucija je koncept nemogućeg suživota, istorijska razdjelnica života u zajedničkoj državi. To nije rezolucija pomirenja, već rezolucija nemira, razgradnje i laži, kazao je Karan.

-Rezolucija ne razdvaja dobro i zlo, već istinu i laž, i ona je, zapravo, otjelotvorenje svog zla koje je udarilo na srpski narod. Bez obzira na sva kršenja procedura, gaženja normi, na rušenje ustavnog poretka, ustavnih institucija, bez obzira na lakrdiju na koju je nasjeo i najveći svjetski forum država i naroda, rekao je Karan.

– Istina je jedna: ovdje nije bilo agresora i žrtve, bio je nesrećni građanski, vjerski i etnički rat u kojem su svi žrtve. O toj istini pripovijeda groblje srpskih žrtava u Bratuncu, kao i brojni drugi `Bratunci` širom BiH, ali i stratišta srpskog naroda iz Prvog i Drugog svjetskog rata, kazao je Karan.

On je poručio da “srpskom narodu neće suditi oni koji su kroz historiju činili zlodjela i prema Srbima i prema svim drugim narodima”.

– Srpski narod se u svojoj istoriji uvijek borio protiv zla, bilo da je to fašizam, nacizam ili rezolucija o Srebrenici. Antifašistički srpski narod to je potvrdio i u Generalnoj skupštini UN: dvije trećine čovječanstva i najveći broj zemalja još jednom je jasno reklo da zna da su Srbi slobodarski i častoljubivi narod koji je uvijek branio samo svoja ognjišta, a nikada nije napadao na tuđa – kazao je Karan.

-Srpski narod mora uporno da govori o svojim žrtvama koje su nam podarile slobodu i Republiku, i ne smije prihvatiti, ne samo rezoluciju o Srebrenici, nego ni laž o žrtvi i agresoru, kazao je Karan.

slobodna-bosna.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here