Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je za Srnu da je “Denis Bećirović lažima nadmašio sam sebe danas pred Savjetom bezbjednosti UN, a najprije tvrdeći da govori u ime BiH, što je laž”.

“Ne postoji odluka Predsjedništva prema kojoj Bećirović može da govori u ime BiH. On je danas govorio u ime Bošnjaka i to onih koji su ga birali. Svaka tvrdnja koju je danas iznio je tačna koliko i ta da govori u ime BiH”, rekao je Dodik.

“Niko iz Republike Srpske ne može toliko da poništi BiH jednim potezom koliko je to učinio Bećirović danas. Laži koje je iznio na račun Republike Srpske, posebno one o ugrožavanju mira, kontinuitet su Bećirovićeve, ali i bošnjačke politike, koja se svodi na fabrikovanje laži o Republici Srpskoj i Srbima”, kazao je predsjednik Srpske, prenosi Srna.

On je rekao da je “suludo otići pred Savjet bezbjednosti UN da bi se žalio na stranu potpisnicu Dejtonskog mirovnog sporazuma, što Republika Srpska jeste u svim njegovim aneksima, a onda tu istu potpisnicu optuživati da napada Dejtonski sporazum”.

“Republika Srpska je u Dejtonski sporazum unijela svoj suverenitet, iako se Bećirović uzalud trudi da ga negira. Republika Srpska je nastala prije potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, jer kako nešto što tek nastaje sporazumom može da potpiše sve anekse tog sporazuma”, kazao je Dodik.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here