Dvije i po godine od smrti muftije Muamera Zukorlića, preminula je njegiva prva supruga Umeja Abu Taha Zukorlić.

Ovo je na svom Facebooku potvrdio i njihov sin Usame Zukorlić.

 

“Dvije ipo godine od babove smrti, preseli i majka na bolji svijet”, napisao je.

Podsjetimo, Muamer Zukorlić je preminuo šestog novembra 2021. godine.

O prvoj supruzi pokojnog muftije Muamera Zukorlića, Umeji, ne zna se mnogo. Privržena je deci i porodici i retko se pojavljuje u medijima, ali je javnost mogla da je vidi na komemoraciji održanoj u Beogradu povodom smrti Zukorlića koji je bio i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

Tada su obe udovice – Umeja i Elma sedele u prvom redu, a između njih bio je Usame Zukorlić. Zukorlić je Umeju, o kojoj se ne zna mnogo, navodno upoznao u Jordanu. Bivši muftija je jednom prilikom pomenuo da ju je upoznao dok se školovao u Jordanu i da ona živi sa decom u stanu u Novom Pazaru, dok je on sa novom ženom Elmom živeo u kući u istom gradu.

Usame je rođen 1992. godine u gradu Konstantini u Alžiru od oca muftije Muamera Zukorlića i majke, kako on kaže, Palestinke Umeje Abu Tahe Zukorlić.

U Novom Pazaru je završio osnovnu školu, zatim srednju školu medresu Gazi Isa-beg. Obrazovanje nastavlja na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru gde diplomira na pravu, zatim na Fakultetu za islamske studije gde diplomira pedagogiju i komunikologiju.

 

Zvanje mastera je stekao na Internacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru u oblasti ekonomije. Predavao je kao nastavnik u Medresi Gazi Isa-beg i radio kao asistent na pravu na Intenacionalnom univerzitetu u Novom Pazaru. Trenutno je projekt menadžer na Fakultetu za islamske studije i zamenik predsednika Republičke izborne komisije.

Prema zakonima države Srbije, poligamija je zabranjena zakonom, a Umeja bi mogla biti jedna-jedina zakonita muftijina supruga ukoliko su se venčali i građanskim brakom, a nikada se nisu razveli. Ostale žene muslimanima su dozvoljene šerijatom – četiri najviše pod uslovom da svaku od njih može da izdržava na način na koji su živele i kod roditelja.

Drugu Zukorlićevu suprugu, koju su mediji oslovljavali sa lepa Elma, najbolje znamo iz javnog života jer se najčešće pojavljivala u medijima. Pre nekoliko dana pojavila se priča o trećoj supruzi muftije, Belkisi Crnovršanin, koja se navodno pojavila sa papirima koji dokazuju da je bila u braku sa muftijom, što je ona oštro demantovala., prenosi Kurir.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here