Apel pokrećemo za preslatku Ajšu, kojoj pozivom na broj 17007 kojim donirate 2 KM pomažete i podjelom informacija.
Kada vidite šestogodišnju Ajšu Hodžić iz Sarajeva i njen preslatki osmijeh nikada ne biste pomislili da ona spada u kategoriju djece iz autističnog spektra.

Ova djevojčica sa njene tri i pol godine nije govorila, niti ostvarivala bilo kakav socijalni i emocionalni kontakt. Na veliku žalost njenih roditelja saznaju da je ona u tom periodu u govornom, socio-emocionalnom razvoju na nivou djeteta od jedne godine.

Od tada kreće njihova borba i svakodnevan, intenzivan rad malene Ajše sa stručnim licima, logopedima, defektolozima, uključuju je na tretmane senzorne sobe, neurofeedback tretmane.

Rezultati su vidljivi, ali kako bi ona postigla još bolje rezultate, te u septembru krenula u prvi razred potrebna joj je transplantacija matičnih ćelija u Istanbulu. Rezultat je najbolji ukoliko se transplantacija uradi najkasnije do sedme godine, tako da Ajša nema vremena za čekanje. Za dva tretmana je potrebno 19.000 eura.

Ovoj djevojčici osim poziva na broj 17007 možete pomoći i donacijama putem web platforme wwwPOMOZIBAorg ili naših bankovnih računa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here