Priča Lejle Ćorović i njenog supruga, koji žive i rade u Južnoj Karolini u Americi, oduševila je regiju.Naime, ovaj mladi bračni par odlučio je podijeliti novac namijenjen za svoju svadbu siromašnim porodicama u rodnoj Podgorici.

Lejla je sve objasnila na svom Instagram profilu.

“Kako je odmicalo vrijeme, tako smo i mi razmišljali kako, gdje i kada napraviti svadbu, što je donekle i po običaju. S druge strane, tokom tog procesa imali smo priliku vidjeti kako neke porodice otežano koračaju kroz život zbog nezaposlenosti, virusa i iznenadnih gubitaka članova porodice koji su bili glavni izvor prihoda. Većini ljudi se kriza neželjeno uvukla u dom, a i zima je još tu…”, započela je Lejla svoju objavu ispod zajedničke fotke.

“Koliko njih steže kaiš dok gleda prazan frižider i razmišlja hoće li imati dovoljno drva da prezimi, dok mi gledamo koju vjenčanicu, frizuru, odijelo, lokaciju itd. Da ne dužim, što se nas dvoje tiče, novac planiran za svadbu uplaćujemo kao pomoć za zimu. Ta strana ‘kome je uplaćeno’ ostaje apsolutno anonimna”, dodala je pa se zahvalila što ju je podržao i njen partner.

“Hvala Bogu što mi je poslao ovakvu osobu, čije je srce veće od bilo kakvog dunjalučkog užitka“, zaključila je Lejla.

“Naša porodica nam je najviše pomogla informacijama o tome ko živi teško i kome je potrebna pomoć. Trudili su se da direktno uruče novac onome kome treba biti uručen. Gledali smo da to budu porodice u kojima ima više maloljetne djece. Među njima su i djeca koja nemaju jednog ili oba roditelja”, ispričala je Lejla za portal 24sedam.

Inače, Lejla je u Podgorici završila Fakultet za turizam. Nakon toga je preselila u Ameriku. Sa svojim suprugom danas vodi firmu koja se bavi renoviranjem i adaptacijom kuća i drugih objekata te njihovom preprodajom.

Prije dvije godine Lejla je dobila titulu najljepše Evropljanke na takmičenju Miss Fashion Global na Floridi. Također, dobila je titulu najljepše djevojke Južne Karoline.

hanuma.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here