U naselju Pećigrad, grad Cazin, zabilježen je slučaj porodičnog nasilja koji je privukao pažnju javnosti i istakao hrabrost oca koji je stao u zaštitu svoje 18-godišnje nevjenčane snahe.
Prema našim saznanjima, policiji se obratio B.H., očajni otac koji je odlučio da prijavi svojeg sina zbog nasilja nad nevjenčanom suprugom.

Prema riječima B.H., njegov sin je prvo verbalno napao svoju nevjenčanu 18-godišnju suprugu, a zatim je nasilje eskaliralo kada ju je fizički napao, hvatajući je za vrat.

Nakon ovog nemilog događaja, 18-godišnjakinja je prevezena u Dom zdravlja Cazin, gdje su joj medicinski timovi konstatovali lakše tjelesne povrede. S druge strane, njen nevjenčani suprug je priveden, te će odgovarati pred zakonom za svoje postupke.

Ovaj hrabar čin oca, koji je odlučio stati u zaštitu svoje snahe i suprotstaviti se nasilju u porodici, svakako zaslužuje pohvalu. Porodično nasilje je ozbiljan problem koji zahtijeva brzu i efikasnu reakciju svih relevantnih institucija, ali i podršku i angažman svih nas kao građana.

Podsjećamo sve građane da nasilje u bilo kojem obliku nije prihvatljivo i da se uvijek treba obratiti nadležnim institucijama ukoliko smo svjedoci ili žrtve ovakvih incidenata.

dijasporainfo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here