Nakon 13 godina misterije i neizvjesnosti, tragična priča Seada Kukuruzovića dobila je neočekivan obrat. Sead, koji je nestao 17. ožujka 2011. godine, ostavljajući svoju porodicu u potpunom očaju, pronađen je na iznenađujućem mjestu – u hladnjači Zavoda za sudsku medicinu na Šalati u Zagrebu.

Policija je, zahvaljujući europskom projektu stvaranja evidencije nestalih osoba, stupila u kontakt s Seadovom porodicom, nudeći im mogućnost uključenja u tu evidenciju. Međutim, u tom trenutku otkriveno je nešto što je šokiralo sve. Seadovo tijelo već je četiri mjeseca nakon nestanka bilo pronađeno, ali se istraga tada zaustavila, ostavljajući obitelj u neizvjesnosti.

Kriminalist Željko Cvrtila izjavio je za medije da je ovaj slučaj pun propusta, ističući da je čudno što identifikacija tijela nije odrađena odmah nakon pronalaska. DNK analiza, koja bi mogla biti ključna za identifikaciju, nije izvršena, što je dodatno produbilo misterij oko Seadovog nestanka.

Sead Kukuruzović je nestao nakon što je napustio svoj dom u naselju Bijenik u Zagrebu. Grupa “Traži se Sead Kukuruzović Sejo” na Facebooku godinama je bila glas porodice u potrazi za istinom. Ovaj slučaj ostaje upamćen kao jedan od najvećih propusta u istragama nestalih osoba, ostavljajući porodicu da se suoči s nezamislivim piše 24sata

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here