Šnajderku Ankicu Delibašić (57) nakon svađe ubio je suprug Željko Delibašić (61) u njihovom porodičnom stanu u Rakovici u Srbiji, a potom se sam predao policiji, saznaje Kurir.

Tragedija u Rakovici: Životni Partner Pretvorio se u Ubicu

Strašan Zločin u Ulici Mile Dimića

U mirnom beogradskom naselju Rakovica, u ulici Mile Dimića, dogodio se šokantan zločin koji je ostavio stanovnike u stanju nevjerice. Željko Delibašić, šezdesetjednogodišnji bivši policajac, brutalno je ubio svoju suprugu, pedesetsedmogodišnju Ankicu Delibašić, u njihovom porodičnom stanu u kojem su živjeli posljednjih deset godina.

Svjedočanstva Komšija

Komšije su bile duboko potresene i zbunjene vijestima o zločinu. “Oni su uvijek djelovali kao skladan par. Ankica je bila jedna od najpozitivnijih osoba koje smo poznavali, uvijek nasmijana i vesela,” rekla je jedna od komšinica. Ankica je radila kao šnajderka na jednoj televiziji, šijući kostime za djecu, dok je Željko u posljednje vrijeme radio kao dostavljač hrane.

Prijava Zločina

Prema izvještajima, Željko je nakon ubistva sam otišao u policijsku stanicu i prijavio se. Navodno je rekao: “Ubio sam ženu, njeno tijelo je u stanu.” Policija je brzo reagovala, ali nažalost, ljekari hitne pomoći mogli su samo da konstatuju smrt Ankice, koja je pronađena u lokvi krvi.

Reakcija Zajednice

“Svi smo u šoku,” kaže jedan od komšija. “Oni su uvijek djelovali kao divni ljudi bez ikakvih vidljivih problema. Nikada nismo čuli za bilo kakve nesuglasice između njih.” Ankica je iz prvog braka imala kćerku, dok je s Željkom imala još jednu kćerku koja je živjela s njima. “Razmišljamo samo, sreća je što kćerke nisu bile tu kada se sve ovo dogodilo,” dodaje komšinica.

Zvanično Saopštenje

Ministarstvo unutrašnjih poslova izdalo je saopštenje povodom ovog tragičnog događaja. “Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su Ž. D. (61) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo teško ubistvo. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu,” navedeno je u saopštenju.

Istraga u Toku

Istraga je u toku i očekuje se da će utvrditi sve detalje ovog jezivog zločina. Komšije i dalje pokušavaju da shvate šta je moglo dovesti do ovakvog ishoda. “Bili su mirni i povučeni ljudi. Nikada nismo mogli zamisliti da bi se ovako nešto moglo desiti,” zaključuje jedan od njih.

Zaključak

Ovaj strašan događaj podsjeća nas na krhkost ljudskih odnosa i potrebu za većom pažnjom prema znakovima koji mogu ukazivati na potencijalne probleme unutar porodica. Zajednica Rakovice ostaje u šoku, nadajući se da će pravda biti zadovoljena i da će se ovakve tragedije spriječiti u budućnosti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here