Iskustvo majke iz Sarajeva i njene kćerke studentice

Jedna majka iz Sarajeva je doživjela tešku sudbinu zbog problema koje je njena kćerka Dženita imala s džinima. Naime, Dženita, koja je bila studentica, završila je u lošem društvu, okružena šarlatanima, narkomanima i oženjenim muškarcima. Situacija je postala toliko loša da je Dženita počela pokazivati agresivno ponašanje prema svojoj majci, čak je pokušala da je povrijedi. Ovo iskustvo majka pripisuje djelovanju džina.

Džini, kako je poznato u islamskoj tradiciji, mogu opsjedati ljude i uzrokovati im ozbiljne fizičke i psihičke probleme. Opsjedanjem, džini preuzimaju kontrolu nad tijelom i razumom osobe, što rezultira drastičnim promjenama u ponašanju. Ovaj fenomen je najbolje razumjeti kroz islamski kontekst, iako se slične pojave mogu pronaći i kod nemuslimana. Tematika džina i opsjednutosti često se koristi u komercijalne svrhe, naročito u holivudskim filmovima kao što su “The Exorcist”, “Rosemary’s Baby”, “Začarane” i “Vještice iz Salema”.

Opsjedanje nije ograničeno samo na ljude; džini mogu napadati životinje, biljke i predmete. Jedan težak slučaj s kojim se ova majka suočila bila je njena kćerka Dženita. Prije nego što su je džini opsjeli, Dženita je bila izuzetno talentirana i uspješna studentica. Međutim, ljubomorna komšinica, nezadovoljna uspjesima Dženite i neuspjesima vlastite kćerke, odlučila je da joj nanese zlo putem sihra.

Nakon što je sihr počeo djelovati, Dženita je zapostavila studij, prestala se brinuti o svom izgledu i počela se družiti s lošim društvom. Njeno ponašanje se radikalno promijenilo; svađala se s majkom, napustila je studije i provodila noći vani. Majka je pokušala pomoći Dženiti odlazeći raznim vidovnjacima i iscjeliteljima, ali ništa nije pomoglo. Situacija se pogoršavala i Dženita je počela pokazivati zastrašujuće simptome – iz nje se čuo lavež i režanje pasa.

Majka je saznala, nakon što je proučena rukja, da je Dženitina komšinica iz ljubomore napravila tešku magiju. Ova magija je potpuno promijenila Dženitin život, odvukla je u društvo šarlatana, propalica i narkomana. Najstrašnije je bilo to što je Dženita počela pokazivati nasilje prema svojoj majci, čak je pokušala da je ubije.

Ovaj slučaj pokazuje koliko je važno razumjeti i pravilno pristupiti fenomenima kao što su džini i sihr. Islamsko učenje pruža okvir za razumijevanje i rješavanje ovakvih problema, ali je također važno biti oprezan i tražiti pomoć od stručnjaka koji se bave liječenjem prema islamskim principima. Opsjedanje džinima je ozbiljan problem koji može imati duboke i trajne posljedice na život pojedinca i njegove porodice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here