Ajnur, dječak koji je prije nekoliko mjeseci ostao bez majke, trenutno živi sa svojom nanom Ramizom koja brine o njemu dok njegov otac radi kako bi osigurao egzistenciju za porodicu. Njihov život je težak, kako su prikazali u emotivnom videu koji je snimila ekipa Sehara.tv, gdje je Ajnur pričao o snu u kojem je vidio svoju majku dok se privijao uz nanino krilo.

Porodica živi u staroj kući koja prokišnjava, a uvjeti su veoma teški. Ajnur je jednom prilikom pronašao zmiju u kući, što dodatno svjedoči o lošim uvjetima u kojima žive. Unatoč svim nedaćama, Ajnur je opisivan kao dobro i poslušno dijete koje je moralo brzo odrasti.

Dirnuti pričom ovog dječaka, dobri ljudi su odlučili pomoći. Aktivisti iz Sarajeva su prikupili sredstva i kupili Ajnuru bicikl, odjeću, obuću i higijenske potrepštine, nastojeći mu barem malo uljepšati djetinjstvo. Porodici su također potrebna drva za ogrjev jer otac radi za minimalnu platu.

Uz dozvolu porodice, objavljene su fotografije Ajnura s novim biciklom i broj bankovnog računa njegovog oca Almira, kako bi svi koji mogu pomoći imali priliku to učiniti. Ova akcija je prilika da se zajednica ujedini i pomogne Ajnuru i njegovoj porodici da prebrode teške trenutke i poboljšaju svoje životne uvjete.

Račun za uplate iz BiH

senzor.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here