Bosna i Hercegovina, kao i mnoge druge zemlje, prolazi kroz teške trenutke kada su prirodne katastrofe, poput poplava, u pitanju. U tim situacijama solidarnost i pomoć među narodima postaju ključne za oporavak pogođenih područja. U proteklim danima, poplavljena područja Bosne i Hercegovine dobila su pomoć iz različitih zemalja. Međutim, reakcije građana Bosne i Hercegovine na tu pomoć su bile mješovite, pogotovo kada se radi o kvaliteti i sadržaju pomoći koja dolazi preko granice.

Mnogi su izrazili nezadovoljstvo zbog kvaliteta donacija koje su stigle iz inostranstva. Stanovnici poplavljenih područja svjedočili su o tome kako su primili stvari koje su bile dotrajale ili gotovo neupotrebljive. Ovaj osjećaj je izazvao frustraciju među ljudima koji su očekivali pomoć koja bi im zaista mogla olakšati svakodnevni život nakon velikih gubitaka.

Među mnogim kritikama, građani Bosne i Hercegovine su podsjetili kako je njihova zemlja, u vremenima kada su oni pomagali drugima, uvijek slala dostojanstvene i korisne donacije. Tada su se trudili da pruže najbolje što su mogli onima koji su se našli u nevolji, bilo da se radilo o hrani, odjeći ili medicinskoj opremi. Sada, kada su se našli u situaciji gdje im je potrebna pomoć, dočekali su donacije koje su, po njihovim riječima, bile sramotne prenosi Made in Bosnia

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here