On je kazao da Srbi iz Republike Srpske ne daju na Srbiju, jer znaju da je jedino ona njihov garant.

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik prisustvovao je manifestaciji “10. večeri Republike Srpske u Srbiji”, koju organizuje Zavičajna zajednica “Republika Srpska” iz Subotice.

– Srpska i Srbija su jedna država, bez obzira šta o tome mislili sa Zapada, jer u njoj živi jedan srpski narod. Mi nismo nikakvi bosanski Srbi, uvijek smo Srbi i nikad nismo dozvolili da nas odvoje od Srbije. Mi iz Srpske volimo Srbiju i nikad nismo uradili ništa protiv Srbije, kazao je Dodik.

Dodik je odao posebnu zahvalnost predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću zbog, kako je kazao, realizacije projekata u opštinama širom RS-a, te je pozvao okupljene da na izborima podrže listu oko predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, te kazao da su svi predsjednici Srbije uvijek gajili bratsku ljubav prema Republici Srpskoj, ali da sa Vučićem nema priče, nego imaju projekti.

– Srbija koja ima dosta svojih unutrašnjih izazova, prisutna je u Republici Srpskoj i zahvalan sam Vučiću, jer je u svim lokalnim zajednicama u Srpskoj, a ima ih 63, izgradio neki objekat gd‌je je Srbija pomogla i značajno donirala ili potpuno izgradila vrtiće, škole ili neke komunalne objekte”, rekao je Dodik.

On je kazao da Srbi iz Republike Srpske ne daju na Srbiju, jer znaju da je jedino ona njihov garant.

Govoreći o Crnoj Gori, Dodik je rekao da ga malo pogađa to što se dešava nakon što je najavljena podrška rezoluciji o Srebrenici u UN-u.

– Srbi koji žive u Crnoj Gori su naši. Oni nisu crnogorski Srbi, nego su Srbi. Nema ni hrvatskih Srba, nego ima Srba. A neki koji nisu spremni da brane naš narod do kraja, uvijek na kraju zaključe da su pogriješili. To je bolno za nas, ali i satisfakcija. Neka se naljute, ali danas sam rekao da sram bude Crnu Goru, rekao je Dodik.

-Ako iko treba da ima tu rezoluciju, onda je to Crna Gora, jer je Milo Đukanović obezbjeđivao logistiku za to što se desilo u Srebrenici, kazao je Dodik.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here