Na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu dogodila se pucnjava u kojoj je smrtno stradao muškarac, kako je saopćeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS). Incident se dogodio oko 16:50 sati, a svjedoci su prijavili da su čuli više od 10 hitaca.

Aldin Sirbubalo, jedan od svjedoka, izjavio je da je čuo rafale dok je krenuo u džamiju, misleći da su u pitanju petarde. Nakon što je izašao iz džamije, vidio je ljude kako trče, što ga je navelo da potrči, zabrinut za sigurnost svoje majke. Na Vilsonovom šetalištu je u tom trenutku bilo mnogo građana, uključujući djecu, što je dodatno povećalo osjećaj ugroženosti među prisutnima.

Svjedoci su također naveli da je muškarac koji je pucao sjedio u obližnjem kafiću. Nakon što je izvršio brutalno ubistvo, pozvao je policiju i sačekao njihov dolazak. MUP KS je potvrdio da je napadač pod kontrolom policije. Na licu mjesta je ljekar Zavoda hitne medicinske pomoći konstatovao smrt muškarca.

Ovaj događaj duboko je uznemirio građane Sarajeva, posebno zbog činjenice da se dogodio na jednom od najprometnijih šetališta u gradu. Mnogi su izrazili zabrinutost za svoju sigurnost i zahtijevaju odgovornost od nadležnih institucija.

Na mjestu događaja prisutan je veliki broj policajaca, a dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo je obaviješten o incidentu. Istraga je u toku kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog tragičnog događaja.

Pogledajte šta je poručio svjedok iz Sarajeva.

bhdijaspora.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here