Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je muftija sandžački Muamer Zukorlić ostrašćeni vjerski fanatik koji pokušava izgraditi svoju političku karijeru, ali da ne vidi razloga zbog kojih se miješa i u zbivanja u BiH i zašto ga proziva.

Odgovarajući na pitanje novinara o navodima koje je danas objavio portal “Sandžak press” iz Novog Pazara da mu je Zukorlić uputio prijetnje, govoreći da će “odgovoriti Dodiku kad dođe u Bijeljinu, tako da više nikada progovoriti neće”, Dodik je pozvao Zukorlića da dođe u Banjaluku, pa da kaže šta ima.

Povodom prijetnji koje mu je uputio Zukorlić prije nekoliko dana u Malmeu na osnivanju Bošnjačke nacionalne fondacije, reagirajući na riječi jednog od govornika na skupu koji je Dodika optužio za cijepanje BiH, Dodik je naglasio da stoji iza svake svoje izjave u vezi s BiH.

“BiH žele nasilno izgraditi i u toj funkciji su sada vidimo i muftija, i Mladen Ivanić i Mladen Bosić, i drugi. Po njima smo mi opozicija, remetilački faktor i meni je drago zbog toga, jer nismo izdajnici”, rekao je Dodik.

On je naglasio da onako kako Bošnjaci politički hoće BiH, to nije moguće, bez obzira je li Milorad Dodik predsjednik ili ne.

“Nikada neću dozvoliti da se smanji uloga Republike Srpske, a poveća BiH. Ne vjerujem u BiH, jer je ona promašeni međunarodni, politički i pravni projekat”, rekao je Dodik.

On je istakao da BiH nije dobra ni Bošnjacima, jer ne osigurava život nikome tko ovdje živi i apsolutno ne vodi računa, čak ni da zaštiti domaću proizvodnju što se, kako je rekao, ponovo pokazalo i sada kada je riječ o situaciji s proizvodnjom mlijeka./Srna/HMS/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here