Desio se keramet, natprirodno čudo – Allahov kader

Vrlo zanimljivu priču objavio je u utorak na svom Facebook profilu autor Abdurrahman Kuduzović, koji tvrdi da se nedavno u jednoj bosanskohercegovačkoj bolnici desilo nešto nadnaravno!

Navodno, beba koja je duže vrijeme bila priključena na aparate za održavanje života, na čudesan način je oživjela i potpuno se oporavila.

Detalje o onome što Kuduzović piše možete pogledati na dnu teksta u printscreen-u njegovog statusa koji je objavio javno.

Ukratko, on piše da se desio tzv. keramet – natprirodno djelo koje Bog čini preko čovjeka. U pitanju je bilo učenje rukje (vrsta litve, dove), odnosno učenje dijelova Kur’ana

Dok šejh Ukaša nije počeo učiti određene Kur’anske ajete, beba se nije uopće pomjerala, samo je tupo zagledala u jednu tačku. Međutim, kada je počeo učiti ajete, beba je počela pomjerati svoje nožice.

 

NAPOMENA ČITAOCIMA:

Nismo uspjeli provjeriti koliko je ova priča autentična. Ipak, čitaoce moramo upozoriti na neke faktografske probleme u tekstu.

I zmeđu ostalog, navodi se da je beba bila smještena na Intenzivnoj njezi u bolnici u Širokom Brijegu, a zapravo u Širokom Brijegu postoji Dom zdravlja, ne i bolnica.

 

Moguće je, naravno, da je riječ o lapsusu ili nenamjernoj grešci, ali budući da nisu navedena niti imena 5-6 ljekara koji su prema navodima prisustvovali ovom neobičnom događaju, nismo uspjeli iste provjeriti.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here