Kad čovjek kaže da ima malu nafaku, često misli da nema dovoljno novca. Međutim, nafaka i opskrba nisu samo materijalna bogatstva. Nafaka obuhvata sve što koristimo u svakodnevnom životu.

Nafaka je zrak koji dišemo, srce koje neumorno kuca, oči koje nam omogućuju da vidimo svijet, ruke i noge koje koristimo svakodnevno. Nafaka su i naši dobri prijatelji, koji nam donose radost i podršku.

Nafaka je miran san, zdravlje tijela, udoban krevet i jastuk na kojem odmaramo glavu, krov nad glavom koji nas štiti, hrana i piće koje nas hrane, te sigurnost i mir u kući i izvan nje.

Nafaka je i buđenje ujutro, otvaranje očiju s nadom i radost što imamo obrok pred sobom. Nafaka je čitanje lijepe knjige ili citata koji nas dirne u srce, gledanje nečeg prelijepog što nas oduševi, poput neba, zvijezda ili rijeke.

Ljubav je također nafaka – voljeti i biti voljen. Nafaka je osmijeh drage osobe, stisak ruke, topli zagrljaj, i šetnja pored rijeke.

Nafaka je i kafa s prijateljem, darivanje od srca, te vjera u srcu. Nafaka je i onaj ajet iz Kur’ana koji si danas proučio, pa čak i što čitate ovaj tekst.

Nafaka je, zapravo, cijeli tvoj život. Kada se zamislimo nad svim ovim blagodatima, shvatimo koliko smo zapravo bogati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here