Paul Pogba, svjetski poznati francuski fudbaler i bivši prvak svijeta, ove godine je odlučio da ne prati Evropsko prvenstvo u fudbalu, već da se posveti ispunjenju jedne od pet svetih dužnosti u islamu – hadžu. Pogba je otputovao u Meku sa suprugom, gde je, zajedno sa hiljadama drugih vernika, obavio hadž.

Ovaj potez naglašava Pogbinu posvećenost svojoj veri. Fotografije na društvenim mrežama prikazuju njega i njegovu suprugu u bijelim ihramima, tradicionalnoj odjeći za hadž, ispred Kabe, najsvetijeg mesta u islamu. Iako je Evropsko prvenstvo u fudbalu događaj koji privlači pažnju miliona ljudi širom sveta, Pogba je odlučio da prioritet da svojoj verskoj obavezi.

Pogba je poznat po svojoj otvorenosti u vezi sa verom, često govoreći o tome kako mu islam pomaže u karijeri. Njegova posvećenost ispunjavanju svih verskih obaveza služi kao inspiracija mnogim njegovim fanovima širom sveta. Odabir da obavi hadž umesto da prati veliko fudbalsko takmičenje pokazuje njegovu duboku duhovnost i posvećenost veri, što je izazvalo veliku pažnju i poštovanje među vernicima i ljubiteljima fudbala.

sandzakdanas

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here