Perišić je dao svoje viđenje u vezi s nedavnom odlukom Ustavnog suda BiH koja se odnosila na pitanje vlasništva nad nepokretnom imovinom. On je naglasio da smatra kako Ustavni sud BiH postaje alat kojim Zapad, uz podršku bošnjačke politike, nastoji provesti centralizaciju u Bosni i Hercegovini. Prema riječima Perišića, nakon gotovo tri desetljeća od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, Zapad shvaća da nije uspio u svojoj namjeri da centralizira BiH, te da Republika Srpska i dalje ostaje postojana. Stoga, tvrdi Perišić, odlučili su napasti Republiku Srpsku putem suptilnog oduzimanja njezine imovine, što zapravo predstavlja udar na njezin teritorij.

Sudeći prema Perišićevim izjavama, zapadne sile su ciljano odabrale Ustavni sud BiH kao alat za provođenje svojih interesa u Bosni i Hercegovini.

Dejtonski sporazum je, kako ističe, priznao Republiku Srpsku kao entitet s određenom autonomijom i teritorijalnom cjelovitošću. Međutim, nakon tri desetljeća, Zapad je odlučio da te elemente suverenosti, posebno u kontekstu imovine, oduzme Srbima u Bosni i Hercegovini. U tom kontekstu, Ustavni sud BiH postao je ključno sredstvo za ostvarenje takvih ciljeva, podržan od strane bošnjačke politike, kako bi se ostvarila centralizacija BiH.

Perišić također naglašava kako su strane sudije i donošenje odluka kojima se produžava mandat sudijama i nakon isteka njihovog prvobitnog mandata samo dio šire strategije. Cilj je, prema njegovim riječima, discipliniranje Republike Srpske, a sada i direktno ugrožavanje njezinog postojanja prenosi zasrebrenicu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here