Radi se o čovjeku koji je prošao kroz operaciju srca. Nakon što je doktor uspješno završio zahvat, nekoliko dana kasnije primijetio je nešto neobično kod pacijenta. Čovjek se žalio na bolove u stomaku, a ubrzo nakon toga izgubio svijest. Doktor je odmah obavio pregled i odlučio ga hitno operirati. Ono što je zatekao unutar pacijentovog tijela bilo je nevjerojatno – njegovi organi su se raspadali. Doktor je bio šokiran jer nešto takvo nikada nije vidio u svojoj karijeri. Pokušavao je spasiti pacijenta, ali je čovjek pao u komu.

Nakon nekoliko dana, pacijent se iznenada probudio i zatražio da mu dovedu određenog čovjeka. Doktor je odmah nazvao tog čovjeka i rekao mu: “Imam pacijenta koji se probudio iz kome i želi te vidjeti. Na samrti je, a njegovi organi se raspadaju.” Međutim, čovjek s druge strane telefona odgovorio je hladno: “Ne želim doći. Neka umre u najgorim mukama.” Doktor ga je pokušao uvjeriti: “Halali mu što god da je bilo, čovjek je na samrti.” Ali odgovor je ostao isti.

Doktor ga je tada upitao što je razlog tolikoj mržnji. Čovjek mu je ispričao: “Prije 30 godina, taj čovjek je meni i mojoj djeci oduzeo sve nasljedstvo. Ostavio nas je u siromaštvu. Svakog dana, već 30 godina, kleo sam ga da ne umre dok mu se svi organi ne raspadnu i da umre u najgorim mukama.”

Upozorenje iz Poslanikovog Savjeta

Kada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, poslao Muaza u Jemen, savjetovao ga je: “Čuvaj se dove (kletve) onoga kome je nepravda učinjena, jer između njegove dove i Allaha ne postoji nikakav zastor.” (Bilježi Buhari)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here