Za liječenje dvadesetdvogodišnje Nine Kapetanović iz Sarajeva, studentice medicine koja pati od neizdrživih bolova, prikupljen je novac.

Unatoč svojim izazovima, Ninin životni cilj je postati doktorica ortopedije i pružati pomoć drugima. Rođena s kompleksnom koštanom anomalijom koja utječe na mišićno-koštani sustav, Nina se cijeli život suočava s poteškoćama u hodanju.

Prvu operaciju je imala 2017. u Egiptu, gdje su joj ugrađeni fiksatori radi ispravljanja deformiteta nogu. Nakon operacije, Nina je bila potpuno nepokretna godinu dana, a njeni roditelji su morali podići kredit kako bi financirali njezino liječenje izvan Bosne i Hercegovine.

Prilikom uklanjanja fiksatora u BiH, došlo je do komplikacija kada je bakterija ušla u njezinu natkoljeničnu kost, izazivajući infekciju i nepodnošljive bolove. Sada je stanje njezine kosti kritično. Rješenje za Ninine probleme je ugradnja implantata obloženog lijekom koji ima vijek trajanja od deset godina. Ovaj implantat bi poboljšao njezinu pokretljivost i spriječio daljnje propadanje kosti. Za ovaj tretman bilo je potrebno 7.500 eura (14.669 KM).

Zahvaljujući akciji udruženja Pomozi.ba, potrebna sredstva su prikupljena.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here