Ova čudesna maska za piling stopala pravi je hit među ljubiteljicama prirodne kozmetike. Iako na tržištu možemo pronaći mnogo gotovih pripravaka za njegu stopala, ako pripremiš vlastitu masku poput ove bit ćeš sigurna što se sve od sastojaka nalazi u njoj i da nema nikakvih konzervansa ili drugih nepotrebnih spojeva koje pokušavaš izbjeći.

Za pripremu pilinga ti je potrebno:

1 žlica suncokretovog ulja
1/2 šalice krupne morske soli
3 kapi eteričnog ulja ružmarina
3 kapi eteričnog ulja mente

Sve sastojke jednostavno pomiješaj u maloj posudici i maska za piling je spremna.

Kako bi se sva suha i zadebljala koža omekšala, prije nanošenja same maske namoči stopala u otopini jabučnog octa i sode bikarbone.

Za pripremu otopine potrebno ti je:

2 šalice jabučnog octa
2 šalice tople vode
1 žlica sode bikarbone

Sve sastojke dobro pomiješaj u velikoj posudi i uroni svoja stopala u nju. Stopala namači oko 20 minuta ili dok ne osjetiš da je koža na njima postala mekša.

Nakon što si namočila noge, nježno ih masiraj maskom koju si pripremila. Masiraj stopala pet do 10 minuta, ovisno o tome koliko je koža za njima suha. Jednom kada si gotova s pilingom, dobro isperi stopala. Ako se mučiš s jako tvrdoglavom zadebljanom kožom, postupak ponovi ili dodatno izribaj kamenom za stopala.

Nakon pilinga, stopala namaži hidratantnim uljem kako bi zadržala vlagu u koži. Najbolje ulje za to su kokosovo ili jojoba ulje. Za posebno meka stopala predlažemo da odmah nakon nanošenja ulja obučeš mekane pamučne čarape i nosiš ih barem pola sata. Tako će se ulje još bolje upiti duboko u kožu, a tvoja stopala biti spremna za šetnju u omiljenim sandalama.

novi.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here