Beba koja je prošlog mjeseca pronađena u kontejneru za smeće u Zaprešiću sada je smještena u udomiteljskoj obitelji, kako je izvijestio Dnevnik Nove TV. Nakon tri tjedna provedenih u bolnici Sveti Duh u Zagrebu, dijete je dobilo udomitelje, koji će, nakon što beba navrši tri mjeseca, imati mogućnost pokrenuti postupak posvojenja.

“Dijete je rođeno 13. maja i provelo je manje od mjesec dana u bolnici. Beba je zdrava, otpuštena i sada je kod udomiteljske obitelji. Odlazak djeteta bio je emotivan za cijelo medicinsko osoblje”, izjavio je Krešimir Hojsak, voditelj područnog ureda HZSR Zaprešić.

Procijenjeno je da je smještaj u udomiteljskoj obitelji bolja opcija od boravka u domu. U službenim dokumentima dijete je zavedeno kao nepoznatog porijekla, a svi potrebni dokumenti su riješeni prije nego što je smješteno. U bolnici je beba dobila ime Ivan, po dežurnom liječniku Ivanu Zovki koji joj je spasio život. No, nakon izlaska iz bolnice, dobila je novo ime i prezime. “Moja prva ideja bila je da se zove Srećko jer je zaista imao sreće”, rekao je dežurni liječnik Zovko.

“Nastavit ćemo pratiti udomiteljsku obitelj i pružati im svu potrebnu pomoć i podršku u brizi za dijete. Posvojenje će biti moguće nakon što dijete navrši tri mjeseca, a postupak ćemo pokrenuti tada”, dodao je Hojsak. Podsjetimo, bebu su pronašla dva učenika u večernjim satima dok su se vraćala s treninga. Policija je pokrenula temeljitu istragu, klasificirajući slučaj kao pokušaj teškog ubojstva.

dijasporainfo

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here