Svima muslimanima preporučujem da uspostave naviku učenja određenih ajeta i sura iz Kur’ana ujutro i navečer, što će im pomoći da se zaštite od napada šejtana koji često zasjedaju muslimane. Činjenica je da mnogi muslimani rijetko spominju Allaha u svojim svakodnevnim aktivnostima, što ih čini ranjivima na negativne utjecaje.

Oni koji redovno uče  El-Fatiha i prvih pet ajeta sure El-Bekara, bit će pod posebnom zaštitom Allaha. Ova praksa pomoći će im da izbjegnu mnoge nesreće, grijehe, brige i probleme koji ih mogu zadesiti u životu.

Stoga, preporučujem da svaki musliman posveti vrijeme ujutro i navečer za učenje ovih ajeta i sura, kako bi ojačao svoju vjeru i zaštitio se od negativnih utjecaja okoline.

Treba redovno učiti suru El‐Fatiha i prvih pet ajeta sure El‐Bekara:

Elif, Lam, Mim, Ova Knjiga u koju nema nikakve sumnje, uputstvo je svima onima koji se budu Allaha bojali; onima koji u nevidljivi svijet budu vjerovali i molitvu obavljali i udjeljivali dio onoga što im Mi budemo davali; i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što je objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali. Njima će Gospodar njihov na Pravi put ukazati i oni će ono što žele ostvariti.”

Treba se učiti i Ajetu-l‐Kursiju, posljednja dva ajeta sure El‐Bekara, sure El‐Ihlas, El‐Felek, i En‐Nas, po tri puta.

Onog ko bude ovo činio Allah, dž.š., sačuvat će i u tajnosti i u javnosti, sačuvat će mu iman, džini mu neće moći prići, i neće ga pogađati nevolje.

Autor: dr. Aid el-Karni
Za Akos.ba priredio: Nedim Botić

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here