Ermin Agović, student prve godine ekonomije, odlučio je preuzeti odgovornost za plaćanje školarine za narednu akademsku godinu. No, suočio se s izazovom kada je sav novac koji je uložio u kriptovalute – izgubio. Odbijajući pomoć roditelja, Ermin je odlučio sam pronaći način da nadoknadi izgubljeno, i to na temelju sopstvene snalažljivosti i rada.

Nakon perioda preispitivanja i traženja ideja, inspiraciju je pronašao u prijedlogu prijatelja, koji mu je već ranije nudio da iznajmi mašinu za dubinsko čišćenje. “Unajmio sam mašinu i počeo raditi bez da sam to rekao ikome u porodici. Njihove reakcije su bile čuđenje dok su me gledali kako provodim sate vježbajući,” prisjeća se Ermin.

Prvi koraci u njegovom poslovnom poduhvatu uključivali su postavljanje profila na Instagramu, gdje se predstavio kao “student ekonomije u potrazi za poslom.” Upravo preko ove platforme uspio je ostvariti prve poslovne kontakte. Njegovi početni klijenti postali su glasnici njegove usluge, preporučujući ga poznanicima, što mu je pomoglo u širenju mreže klijenata.

Kako je vrijeme prolazilo, Erminov biznis dobio je na popularnosti, a i nakon završetka fakulteta nastavio je s dubinskim čišćenjem, koje je postalo stabilan i unosan posao. Znanje iz marketinga, koje je stekao na fakultetu, pokazalo se ključnim za rast i razvoj njegovog poduhvata. “Sve marketinške kampanje sam sam pravio i provodio sve što je bilo potrebno za promociju,” objašnjava Ermin za Biznis.info.

Iako je kombinovanje studija i posla bilo zahtjevno, Ermin je uspio ostvariti sve svoje ciljeve. “Bilo je iscrpljujuće. Dok su drugi odmarali vikendom, ja sam radio. U prosjeku, radim oko 12 sati dnevno, ali ponekad radim i do 17 sati dnevno,” zaključuje on.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here