Poznati sarajevski imam Muhamed Velić podijelio je na društvenoj mreži Facebook tužnu vijest o smrti svog rođaka, Emira Velića, koji je preminuo u svojoj 27. godini života. Vijest o njegovoj smrti potresla je mnoge, jer je Emir pronađen mrtav u stanu u Ljubljani, iako ranije nije imao zdravstvenih problema niti drugih životnih komplikacija. Kako je Velić naveo u svojoj objavi, okolnosti Emirine smrti ostaju nejasne i samo će obdukcija pokazati da li je bilo vanjske umiješanosti, iako konačnu sudbinu, kako je dodao, zna jedino Allah.

Efendija Velić objavio tužne vijesti: Preselio je na bolji svijet moj rođak u 27. godini svog života

U svojoj emotivnoj poruci, Velić je opisao Emira kao izuzetnog mladića. Emir je bio magistar nauka, čestitog ponašanja, te je bio poznat po svojoj posvećenosti vjeri i poslušnosti roditeljima. Mnogi ljudi žale za njim, što samo potvrđuje njegovu dobrotu i poštovanje koje je stekao među poznanicima i prijateljima. Kako Velić navodi, Emir je bio predivan momak, uvijek u vjeri i poslušan roditeljima, što ga je činilo uzorom u zajednici.

Nažalost, Emir iza sebe ostavlja porodicu, rodbinu i prijatelje koji su pogođeni velikom tugom zbog ovog nenadanog gubitka. Dženaza će se obaviti u Butmiru, nakon ikindije namaza, i biće to prilika da se njegovi najmiliji oproste od voljenog sina, rođaka i prijatelja.

Na kraju, Velić je svoj status završio dovom, moleći Allaha da podari Emiru lijepi džennet, a njegovoj ožalošćenoj porodici sabur i snagu da se suoče s ovim bolnim gubitkom. Njegove riječi, „Mi smo Allahovi i Njemu se vraćamo“, podsjećaju na prolaznost života i na vječni povratak Bogu, što je temeljna poruka koja daje snagu u teškim trenucima poput ovog.

Velić je, osim što je iznio činjenice o smrti, istakao Emirine kvalitete i dobrotu, naglašavajući koliko je bio voljen i poštovan među ljudima koji su ga poznavali. Njegova smrt ostavlja prazninu u srcima svih koji su imali priliku da ga poznaju, ali njegova dobra djela i uspjesi ostaju kao trajni podsjetnik na njegov život prenosi hayat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here