U napuštenom objektu smještenom u Ulici Aleja Šehida u Zenici, u srijedu navečer oko 21:35 sati, pronađeno je tijelo lokalnog stanovnika, izvještava portal “072info”. Prema dostupnim informacijama, beživotno tijelo muškarca identificiranog kao S.R., starog 35 godina, otkriveno je u napuštenoj kući, a slučaj je trenutno pod istragom.

Samir Valentić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (MUP ZDK), izjavio je za medije da je tijelo otkriveno u spomenuto vrijeme i da su policijski službenici brzo reagirali na dojavu. Na mjesto događaja odmah su stigli pripadnici policije, kao i mrtvozornik, koji je dao preliminarnu procjenu slučaja, opisujući smrt kao sumnjivu. Iako je još uvijek prerano govoriti o tačnim uzrocima smrti, prva procjena ukazuje na to da su okolnosti oko ovog tragičnog događaja nejasne, što nalaže dalju istragu.

Nakon dolaska na lice mjesta, pod nadzorom dežurnog tužioca iz Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, pripadnici Sektora kriminalističke policije započeli su detaljan uviđaj. Ova faza istrage ključna je kako bi se prikupili svi dokazi i informacije koji bi mogli pomoći u utvrđivanju okolnosti smrti muškarca. Kriminalistička policija preuzela je vođenje istrage, a uviđaj je obavljen precizno i temeljito, u skladu s protokolima u ovakvim situacijama.

Još uvijek nije poznato da li su u ovom slučaju prisutni neki elementi nasilja ili druge kriminalne radnje, ali s obzirom na to da je smrt okarakterizirana kao sumnjiva, nadležni organi posvećuju posebnu pažnju svakom detalju. Tužilac će, nakon dodatnih analiza i prikupljenih informacija, donijeti odluku o eventualnom otvaranju šire istrage. Do tada, svi detalji o ovom tragičnom slučaju ostaju pod velom neizvjesnosti, dok javnost očekuje nove informacije.

Ovaj događaj uznemirio je lokalnu zajednicu, koja je sa zabrinutošću primila vijest o pronalasku tijela. Napuštena kuća, u kojoj je tijelo pronađeno, već je ranije bila predmetom interesa lokalnih vlasti i zajednice, zbog sumnji da je korištena za ilegalne aktivnosti ili okupljanje osoba koje su marginalizirane ili bez doma. Ovaj incident ponovno je otvorio pitanje sigurnosti u takvim napuštenim objektima i potrebu za njihovim adekvatnim nadzorom ili sanacijom.

U narednim danima očekuje se da će MUP ZDK objaviti više informacija o ovom slučaju, a dalji koraci zavisit će od rezultata forenzičke analize i drugih dokaza koji budu prikupljeni tokom istrage.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here