Merjem Begić, dvadesetjednogodišnja studentica iz Bihaća, nalazi se u teškoj borbi za zdravlje zbog Lajmske bolesti i hronične borelioze, bolesti koje su znatno pogoršale njeno zdravstveno stanje. Već godinu dana Merjem vodi ovu iscrpljujuću bitku, a bolest je prouzrokovala komplikacije, uključujući hipersomniju, zbog koje je postala ovisna o tuđoj njezi. Trenutno je smještena u bolnici u Istanbulu, gdje se liječi, ali visoki troškovi liječenja, koji iznose 700 eura po danu, predstavljaju veliki izazov.

Udruženje Pomozi.ba je do sada doniralo 10,000 KM iz svog Fonda za liječenje kako bi pomoglo u Merjeminom oporavku, ali potrebna su dodatna sredstva kako bi nastavila terapije koje su od ključne važnosti za njen povratak u normalan život. Uz pravilnu medicinsku podršku i adekvatno liječenje, postoji nada da Merjem može pobijediti Lajmsku bolest, koja je izlječiva, i vratiti se svojim studijima na Fakultetu zdravstvenih studija Univerziteta u Bihaću.

Za sve koji žele pomoći Merjem u njenoj borbi, otvoreni su različiti načini doniranja, kako bi se prikupila potrebna sredstva za nastavak liječenja i pružila prilika za ozdravljenje i povratak svakodnevnim aktivnostima. Ova mlada studentica se oslanja na dobrotu i podršku zajednice kako bi prebrodila ovu izuzetno tešku fazu u životu.

Za uplate iz BiH:

  • Banka: UniCredit Bank
  • Broj računa: 338-510-25388814-06
  • Primalac: Merjem Begić, Hamze Hume 13, 77000 Bihać

Za uplate iz inostranstva:

  • Ime banke: UniCredit Bank
  • SWIFT KOD: UNCRBA22
  • IBAN: BA39 3385002897676554
  • Primalac: Merjem Begić, Hamze Hume 13, 77000 Bihać

Merjemina priča izazvala je veliku pažnju javnosti, a mnogi su se već uključili u humanitarnu akciju kako bi joj pomogli da prikupi potrebna sredstva za liječenje. Njena hrabrost i volja za životom inspirišu sve koji čuju o njenoj borbi. Svaka donacija, bez obzira na iznos, može značajno doprinijeti nastavku njenog liječenja i dati joj šansu da se oporavi i vrati normalnom životu. Svi koji su u mogućnosti, pozvani su da doprinesu i budu dio ove humanitarne misije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here