U vremenu opštih neprijateljstava, svakog prema svakom, nemjerljivo mnogo je važno imati prijatelja kakvog Bosna i Hercegovina ima u Sloveniji. Taj odnos je bio malo poremetio desničar Janez Janša, ali je zato izgubio izbore.

Slovenija je mala zemlja, hrabrih, urednih i čestitih ljudi, koji hrabro prkose “novom svjetskom poretku”, gdje vlada zakon jačeg. Glas Slovenije se čuje u Ujedinjenim nacijama, kad treba stati u odbranu Palestine, kad treba glasati za Deklaraciju o genocidu u Srebrenici itd.

Šefica diplomatije Slovenije, Tanja Fajon, je prije nekoliko dana, kao jedna od rijetkih visokih evropskih dužnosnika otišla na Zapadnu obalu Palestine, i osudila izgradnju jevrejskih naselja na Palestinskoj zemlji, za razliku od onih koji se utrkuju dati podršku i oružje Izraelu za nastavak genocida.

 

Fotografije sa mreže X, Tanja Fajon
Na izborima za EU Parlament, koji će biti održani 09. juna, nalazi se i ime uglednog aktiviste porijeklom iz BiH, informatičara po struci, gospodina Fahira Gutića, koji može uz podršku svojih sunarodnjaka biti glas BiH u EU! Gospodin Gutić je ljevičar, predstavnik političke opcije koja će voditi grčevitu borbu protiv narastajućeg ekstremizma, iz poštovanja prema njemu i gospođi Fajon, nećemo ovom ekstremizmu dati vjerski predznak, ali zna se ko su najveći ekstremisti u EU.

Prilika je ovo kakva se ne smije propustiti, jer se ne događa često da ovako kvalitetni kandidati budu na listi, a koliko bi bilo važno da imamo ovakvog političara u toj instituciji nema smisla ni objašnjavati.

Bošnjaci sa adresom u Sloveniji pamet u glavu i olovku u džep. Neka vaš izbor bude Fahir Gutić i njegova politička opcija!

Muhamed Mahmutović, književnik i novinar

senzor.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here