Efendija Velić je na svom Facebook profilu objavio još jednu dirljivu priču.Uz iskušenje bolesti ljubav je na kraju ipak je pobijedila, poručuje između ostalog Velić u svojoj objavi koju prenosimo u cjelosti:

Ima jedan momak, moj ahbab, ljetos planirao da se ženi i sve bili dogovorili i prijavili vjenčanje a njega netom prije toga zabole leđa i prepona, ode na pregled i ultrazvuk i ustanovi se da ima tumor u donjem dijelu. Otkaže vjenčanje, zakaže operaciju. Operiše se i odstrane mu tumor. Nakon toga mu prepišu hemoterapiju i to njih veći broj. No, s druge strane, ljubav između njega i njegove izabranice ne blijedi i to strašno iskušenje nije stalo među njih. Oni odluče da slijede svoje snove, na Allaha se oslonivši. Njihova ljubav i odlučnost postala je još veća. Iskušenje bolesti nije ih zaustavilo. Na početku njegovog liječenja i hemoterapija, oni odluče da se uzmu i zakažu ponovo vjenčanje.
Danas (u subotu op.a.) sam ih vjenčao poslije podne namaza u Ferhadiji. Bio sam sretan što sam dio te njihove priče i što sam bio svjedok njihove ljubavi, odlučnosti i predanosti Allahu, dž.š. To se zove ljubav i vjera. Allah će ih podržati u tome i njihovoj ljubavi i odlučnosti. Allahumme amin.
Dok sam im ovo danas govorio, suze radosnice su se slijevale niz lica. Svi smo bili sretni na njihov dan, a oni najsretniji, tako da budu i do kraja svog dugog života.
P.S. Još i ovo: da im hodža za godinu dana dođe u kuću na akiku.
Allahumme amin i Allah mubarekola!

(Amir Saletović)

haberhana

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here