Danas u Beogradu, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je mišljenje da se odnos države prema ratnim veteranima poboljšao u poređenju s prethodnim decenijama. Zahvalio je veteranima Srbije i Republike Srpske što su tokom ratova 1990-ih “štiti svoju zemlju i nacionalne interese”.

U Domu Garde u Topčideru, tokom govora veteranima iz Srbije i RS-a u sklopu “Svesrpskog sabora” pod nazivom “Jedan narod, jedan sabor Srbija i Srpska”, Vučić je izrazio zahvalnost borcima iz Republike Srpske što su “branili svoju zemlju” i “sačuvali, odbranili i doveli RS kao uspješan entitet i kao mjesto gdje se srpski narod osjeća sigurno”.

“Zapadno od Drine uvijek bi nam govorili kako je Republika Srpska genocidna tvorevina, a nisu smjeli da pogledaju sebi u oči i da kažu da je to običan narod ustao da brani svoja ognjišta, da sačuva zemlju svojih predaka i ništa više”, rekao je predsjednik Srbije.

Također je zahvalio veteranima iz Srbije koji su krajem 1990-ih branili nacionalne interese na Kosovu, Košarama, Paštriku i drugim mjestima, ističući njihovu žrtvu i odanost domovini. Uputio je molbu srpskim veteranima da se sastaju s kolegama iz bh. entiteta i redovno razgovaraju i dijele svoja iskustva kako bi se sjećali svega što se događalo na prostoru bivše Jugoslavije, uključujući i zločine nad srpskim narodom, ali i herojstvo koje su pokazali piše slobodna-bosna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here