Jednom nesvakidašnjem potezu, stanovnici malog naselja odlučili su preuzeti stvar u svoje ruke i sami sanirati rupe na lokalnoj saobraćajnici. Umorni od čekanja da političari ispune svoja obećanja i poprave oštećenu cestu, građani su se organizirali, prikupili sredstva i materijal te vlastitim trudom osigurali sigurniji prolaz za sve vozače.

Za ovaj potez zaslužni su Sanel Bečić i Adel Šahbaz zbog kojih će put Goražde-Osječani biti sigurnije za sve – piše Crna-Hronika.

Ova dva po zanimanju keramičara odlučili su popuniti ruke veličine i do 20 centimetara a kako kažu, nažalost cesta je puta takvih udubljena.

“Već godinama smo svjedoci neispunjenih obećanja i ignorisanja naših problema. Odlučili smo da nećemo više čekati i riskirati živote u vožnji po ovakvim cestama.” izjavio je jedan od inicijatora akcije.

Akcija je privukla pažnju i drugih građana koji su se spontano priključili, te je zajednički napor rezultirao brzo i efikasno saniranim rupama.

Ovaj potez pokazao je snagu zajedništva i solidarnosti, te je poslužio kao primjer da se građani mogu sami organizirati i riješiti probleme kada institucije zakažu.

senzor.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here