Labuništa je mala zajednica smještena u Sjevernoj Makedoniji, poznata po svojoj mirnoj atmosferi i pozitivnoj energiji. Ovo selo je dom vrijednih ljudi koji su poznati po svom poduzetničkom duhu i marljivom radu. Zanimljivo je da mnogi mještani često ističu kako nikada ne osjećaju potrebu da zaključavaju svoje domove ili imanja, jer u Labuništi nema kriminala. Ova zajednica je poznata po svojoj sigurnosti i gostoprimstvu, što je čini posebnom među okolnim naseljima.

Iz ovog sela oko stotinu budućih hadžija večeras kreću na put ka Saudijskoj Arabiji, prenosi Senzor.ba.

Mještani su organizirali nezaboravan oproštajni događaj za svoje sugrađane. Ono što čini Labuništa posebnim je činjenica da je gotovo svaki drugi stanovnik obavio hadž, odnosno, impresivnih 5.000 hadžija živi u ovom selu. Ovaj podatak ukazuje na duboku vjersku posvećenost i duh zajedništva koji obilježavaju život u Labuništi.

Kako javljaju naši čitaoci, cijelo selo, mlado i staro, muško i žensko je večeras izašlo na ulicu da isprati buduće hadžije.

Labunište, poznato i kao Labuništa, je idilično selo koje se nalazi u zapadnom dijelu Sjeverne Makedonije, nedaleko od grada Struge. Smješteno je u slikovitoj dolini rijeke Drim, okruženo impresivnim planinskim pejzažima i obiljem prirodne ljepote. Selo se prostire na nadmorskoj visini od otprilike 800 metara, što mu pruža ugodnu klimu i čini ga oazom mira i tišine, idealnim mjestom za bijeg od gradske gužve i stresa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here