Potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je sramotna izjava portparola Evropske komisije Petera Stana da je stav Evropske unije da se “ne može dovoditi u pitanje počinjeni genocid u Srebrenici”.

“Evropska unija je od Srbije najpre tražila da Hagu izruči predsednika Miloševića i sve koji su vodili borbu protiv NATO agresije i to je bio uslov za članstvo u EU, sledeći zahtev je bio dopuštanje pljačkaške privatizacije, a onda da priznamo takozvano Kosovo, pa da uvedemo sankcije Ruskoj Federaciji i sada nam je Stano saopštio da ko ne prizna genocid u Srebrenici, neću moći u Evropsku uniju”, poručio je Vulin, saopćeno je iz Vlade Srbije.
Vulin je kazao kako neće proći puno vremena, da Evropska unija zatraži od Srbije da rezoluciju uvede u svoj obrazovni i pravni sistem, “a ako ne prihvatimo da učimo svoju decu da su sinovi zločinaca i ako ne sudimo onima koji se toj laži protive, nećemo moći u EU”, prenosi Tanjug.

 

”Uskoro će na sud i oni koji podsećaju da je EU slagala Srbiju da će Briselski sporazum biti sproveden, da će Dejtonski sporazum biti poštovan, a da će Euleks biti statusno neutralan i da će štiti i Srbe. Jedino što se ne može dovesti u pitanje je da Evropsku uniju vode lažovi, a genocida u Srebrenici nije bilo i Srbi nisu narod genocida, pa koliko god da pretite i kažnjavate”, poručio je potpredsjednik Vlade Srbije.

SUD JE REKAO SVOJE
Podsjećamo, portparol u Evropskoj komisiji Peter Stano ponovio je danas stav Evropske unije da se ne može dovoditi u pitanje da je u Srebrenici počinjen genocid i da ne može biti bilo kakvog poricanja ili relativizacije genocide.

Portparol u EK je dodao da to “da li je u Srebrenici počinjen genocid ili ne, nije stvar mišljenja, jer su odluke Međunarodnog suda za bivšu Jugoslaviju i drugih tijela, Međunarodnog suda pravde, jasno predočile 2007. godine da je u Srebrenici počinjen genocid”.

“Otud svi to moraju prihvatiti i uvažiti, a nema mjesta u Evropi za one koji bi to doveli u pitanje”, zaključio je Stano.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here