Vicky živi u Georgiji i ima dvoje odrasle djece. Oboje su u braku. Smatra da ima dobar odnos sa suprugom svoje kćeri, no, kao svekrva, ne može isto reći za suprugu svog sina.

“Kad je moj sin upoznao svoju buduću suprugu, dobro smo se slagale. U braku su 18 godina i danas, nažalost, shvaćam da je istinita izreka: ‘Sve je u redu dok se sin ne oženi.’ Ne petljam se u njihove probleme, ali moja snaha tretira mog sina kao slugu i izazvala je razdor među nama”, ispričala je Vicky za Yahoo Life.

Unatoč napetostima, Vicky kaže da je strpljiva te da sinu i unuku govori samo pozitivno o snahi. No, zbog osobnog iskustva, zamorne su joj šale o svekrvama kao iritantnim likovima.

“Ta tvrdnja nije fer jer nije uvijek svekrva odgovorna za obiteljske sukobe”, poručuje.

Koliko je zapravo dramatičan odnos snaha i svekrva? Istraživanje iz 2020. otkrilo je da samo 15 posto ispitanih svekrva i nevjesta smatra da imaju problematičan odnos. Više od polovice smatra da je njihov odnos pozitivan, dok se ostatak osjeća neutralno.

To je napredak u odnosu na anketu iz 2011., u kojoj je 24 posto žena reklo da ima loš ili užasan odnos sa svojom svekrvom. 35 posto opisalo je svoje svekrve kao “osuđujuće”, a često se smatraju i ometajućima (32 posto), kontrolirajućima (25 posto) i nepristojnima (22 posto).”U mnogim slučajevima, svekrve imaju skladne odnose s partnericama svojih sinova, ali vjerojatnije je da ćete čuti za napetosti. Mnoge svekrve ne razumiju da su nametljive. Imaju osjećaj vlasništva nad svojim sinovima i vjeruju da smiju izraziti svoju zabrinutost”, kaže psihologinja Barbara Greenberg.

Prema Greenberg, najbolji savjet koji može dati svekrvama je da se povuku od dijeljenja mišljenja. Također, predlaže da i snahe razmisle zašto je njihova svekrva nešto rekla ili kako se osjeća te da ne reagiraju u sekundi.

“Ako kao svekrva poželite dati savjet, prvo zatražite od sina ili snahe dopuštenje. Tako poštujete njihove granice”, dodala je psihologinja.

Ne morate se savršeno slagati s vašom svekrvom ili snahom. Imajte na umu da je na kraju najvažnija dobrobit obitelji.

Izvor:
Index
Tagovi:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here