Sud Bosne i Hercegovine je osuđenoj Alisi Ramić uručio uputni akt kojim se osuđena upućuje na izdržavanje kazne zatvora, potvrđeno je za “Slobodnu Bosnu” iz ove institucije.

Mutap-Ramić je pravosnažno osuđena u predmetu “Dženan Memić” na dvije i po godine zatvora u aprilu 2024. godine za davanje lažnog iskaza koji se odnosi na okolnosti stradanja njenog tadašnjeg momka Dženana Memića, koji je stradao 2016. godine u Velikoj aleji na Ilidži pod još uvijek nerazjašnjenoj okolnosti.

Sve vrijeme govorila je da ima amneziju. Apelaciono vijeće je, čitajući obrazloženje, reklo da se krivično djelo davanje lažnog iskaza može počiniti i šutnjom.

U optužnici su, osim Mutap Ramić i policajca Hasana Dupovca, bili još Alisin otac Zijad Mutap, policijski službenik Josip Barić i hotelski recepcionar Muamer Ožegović. Oni su oslobođeni optužbi.

Podsjećamo, osuđeno lice ima pravo žalbe u roku od tri dana od dana prijema rješenja kojim je odlučeno o molbi za odgađanje izvršenja kazne zatvora. Žalba odgađa izvršenje kazne.

slobodna-bosna.ba

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here