Predsjedik RS Milorad Dodik izjavio je danas da ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Elmedin Konaković može da govori u svoje i uime svoje partije, dijelom i svog naroda, ali ne i uime BiH, te dodao da će Bošnjaci time sigurno sahraniti BiH.

Dodik je naveo da je Konaković pričom da će nešto prekinuti “pobrkao ločiće”, te dodao da se to njega ne tiče i da se lažno predstavlja.

“Ako žele da ovdje nešto funkcioniše onda to moraju da vrate na odlučivanje u organe na nivou BiH”, rekao je Dodik

 

Dodik ističe da je Bošnjacima bila nepotrebna rezolucija o Srebrenici, nanošenje etikete cijelom srpskom narodu, navodeći da je u pitanju priča pisana od nekih drugih, kao što je Njemačka koja je počinila niz genocida.

“Sjetila se da svjetski dan za obilježavanje genocida bude 11. juli iz čisto podmuklih razloga, jer onda ne možete da donesete neki drugi datum da se obilježava na svjetskom nivou”, rekao je Dodik.

Ako misle da će neko zaboraviti, Dodik je istakao da se to neće desiti, da Srbi potenciraju činjenicu da je urađeno mimo organa BiH, da je Zlatko Lagumdžija počinio krivično djelo, a da to čine i svi oni koji ga podržavaju.

Kazao je da Mađarska ovu rezoluciju doživljava kao razlog da bi moglo doći do unutrašnjih tenzija, piše RTRS.

slobodna-bosna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here