Tokom utakmice između juniora “Sutjeske” iz Foče i “Bosne” iz Visokog, huligan koji je utrčao na teren i udario gostujućeg nogometaša je uhapšen, potvrdili su iz Policijske uprave Foča.

Na internetu se pojavio video snimak incidenta, na kojem se vidi kako napadač nogom udara maloljetnog Ibrahima Osmanovića u lice dok je ležao na travi.

“Lice M.D. iz Foče je lišeno slobode i prema njemu se preduzimaju kriminalističke mjere i radnje na dokumentovanju krivičnog djela ‘Tjelesna povreda'”, izjavili su u PU Foča. Incident se dogodio tokom utakmice Omladinske lige BiH, grupa Centar 1, između “Sutjeske” i “Bosne”, koja je prekinuta kada je manja grupa “navijača” utrčala na teren. Povrijeđeni nogometaš je zbrinut u fočanskoj bolnici, a potom je dao izjavu policiji.

FK “Sutjeska” se oglasio povodom ovog događaja, uputivši izvinjenje gostima i izrazivši ogorčenje zbog incidenta.

“Ovaj incident je naštetio ugledu našeg kluba i grada. Od nadležnih organa zahtijevamo da vinovnik napada bude oštro kažnjen, jer nikada nismo i nećemo podržavati nasilje na terenu ili van njega. Sa navijačkom grupom ‘Haveri’ imamo odličnu saradnju i pravi navijači ‘Sutjeske’ vole svoj klub kojem nikada ne bi nanijeli štetu. Isključujemo mogućnost da su naši navijači odgovorni za incident, već smatramo da je riječ o pojedincu koji ne voli svoj klub. Iskreno se izvinjavamo našim prijateljima iz NK ‘Bosna’, želimo Ibrahimu brz oporavak i nadamo se da se ovako nešto nikada više neće ponoviti na stadionu kraj Ćehotine ili bilo kojem terenu u Bosni i Hercegovini,” stoji u saopćenju kluba.

pressmediabih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here