Icarus BH d.o.o., nova firma za proizvodnju obuće u Travniku, ozvaničila je početak svoje aktivnosti jučer. Nakon nekoliko mjeseci priprema, firma je krenula s proizvodnjom obuće namijenjene stranom tržištu, zapošljavajući 70 radnika.

Samir Džambegović i Abdulah Fajkić su se hrabro odlučili otvoriti Icarus BH d.o.o. u izazovnom vremenu, čime su omogućili nova radna mjesta većini radnika bivše tvrtke Kavat BiH. Ovaj potez je dobio podršku Općine Travnik, Vlade Središnje Bosne, Federalnog i kantonalnog zavoda za zapošljavanje, Općinskog suda te mnogih drugih institucija koje su pozdravile inicijativu.

Zajedničkim naporima osigurani su uvjeti za prebacivanje proizvodnje u Travnik i zadržavanje 70 zaposlenih. Icarus BH već ima kupce u Španiji, Austriji te poznatom brendu Ciciban. Njihov cilj u narednom razdoblju je pokretanje vlastitog brenda koji će ne samo predstavljati grad Travnik, već i cijelu državu iz koje dolaze.

Ova inicijativa predstavlja važan korak u razvoju lokalne privrede i zapošljavanju te će doprinijeti ekonomskom rastu Travnika i šire regije.

Opširnije u video prilogu.

 

 

slobodna-bosna

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here