Aldina Bajić, mlada pjevačica iz Zenice, svoj estradni put započela je u vrlo ranoj dobi. Već sa 13 godina, hrabro je zakoračila u svijet muzike, no njena priča nije bila uvijek jednostavna. Prošla je kroz ozbiljne zdravstvene probleme, no uprkos svemu, njena ljubav prema muzici pomogla joj je da ponovo stane na noge. Pored toga, balansiranje između karijere i uloge samohrane majke nije nimalo lako, ali Aldina je pronašla način da sve to uskladi.

Kada je sudjelovala u muzičkom takmičenju na OTV Valentino, mnogi su očekivali da će to biti prekretnica u njenoj karijeri. Međutim, Aldina otvoreno priznaje da joj to iskustvo nije donijelo neku posebnu korist. “Ja sam već bila etablirano ime na estradi prije tog takmičenja, tako da mi ono nije puno pomoglo,” kaže Aldina. Njen uspjeh nije zavisio od jednog takmičenja, već od njenog prethodnog rada.

Aldina se suočila sa ozbiljnim zdravstvenim izazovima, ali danas kaže da joj je zdravlje, uz Božiju pomoć, bolje nego ikad. Priznaje da je prije bolesti živjela nepromišljeno, bez posebne brige o zdravlju, ali nakon što je prošla kroz težak period, počela je voditi više računa o sebi. Zdrava ishrana i umjerenost u poslu postali su dio njenog svakodnevnog života. Kao samohrana majka sina Sandra, mora biti posebno pažljiva i odgovorna. “Ja nisam sama, imam sina, pa kad vidim da pretjeram s poslom, onda stanem,” ističe.

U balansiranju između estradne karijere i majčinstva, Aldina koristi pomoć čuvarice koja brine o njenom sinu kad ona nije tu. Ipak, svaki slobodan trenutak provodi sa Sandrom, jer je on njeno najveće blago. Njihov odnos je poseban i neraskidiv, i Aldina priznaje da je svom sinu i majka i otac, te da svaki njen nastup i svaki korak u karijeri ima cilj da njemu obezbijedi bolji život.

Nakon što je prekinula saradnju s OTV Valentinom, Aldina kaže da nema više nikakav kontakt s njima. Smatra da su se razišli zbog “nepravednog i nekorektnog odnosa”, a ona, kao osoba koja igra “otvorenih karata”, nije se mogla prilagoditi onima koji su “više sakriveni”. Ova direktnost je možda izazvala nesporazume, ali Aldina ne žali zbog svog stava, jer smatra da iskrenost uvijek ima najveću vrijednost.

Što se tiče ljubavnog života, Aldina priznaje da se više ne žuri. Nakon prvog braka koji ju je razočarao, već deset godina živi sama sa svojim sinom. “Svojevremeno sam žurila i ‘noge polomila’, a sada želim sve polako,” kaže ona. Boji se novih veza i brakova, jer danas, kako navodi, “više ne možeš nikome vjerovati.”

Među ključnim temama u njenom životu je i pitanje emigracije. Iako bi mnogi pjevači možda željeli potražiti sreću izvan Bosne i Hercegovine, Aldina ne dijeli tu želju. “Ne, definitivno ne bih napustila Bosnu,” kaže ona. Njena Zenica je uvijek u njenom srcu, a želi da i njen sin odrasta u svojoj domovini, blizu porodice i običaja. “Ja sam obična žena iz naroda,” dodaje, ističući da je u Bosni okružena ljudima s kojima može dijeliti jednostavne, svakodnevne trenutke – nešto što bi, prema njenim riječima, bilo teško pronaći u stranoj zemlji.

Kada se govori o njenim muzičkim uzorima, Aldina je vrlo jasna. Šemsa Suljaković i Jana su dvije estradne pjevačice koje posebno voli i čije pjesme često pjeva. Imala je sreću da upozna Šemsu kada je snimila njen cover, a taj susret ostao joj je u lijepom sjećanju. Pored toga, saradnja s Janom joj je donijela još jedno nezaboravno iskustvo, jer su zajedno radile tri puta, i svaki put je bilo posebno.

Iako bi mnogi možda očekivali da bi Aldina željela sudjelovati u velikim takmičenjima poput Zvezda Granda, ona nije zainteresirana. “Sva ta takmičenja su super, ali to više nije za mene,” kaže Aldina, naglašavajući da joj sada nije stalo do takve vrste publiciteta. Svoj put u muzici pronašla je izvan tih okvira i zadovoljna je onim što je postigla.

Na kraju, jedno od najvažnijih pitanja koje joj postavljaju jeste kako bi reagirala na lažnu seks aferu. Aldina kaže da je već imala iskustva s takvim pokušajem, ali ju to nije dirnulo. “Ja znam ko sam i šta sam,” ističe, te dodaje da nije osoba koja bi se lako uznemirila zbog takvih laži. Uprkos tome, uvijek ostaje na oprezu i ne dopušta da je takve stvari obore.

U zaključku, Aldina Bajić se pokazuje kao jaka žena koja je kroz život prošla mnoge prepreke, ali je uspjela ostati stabilna i usmjerena. Njena ljubav prema muzici i njen sin su njeni najveći pokretači, a iako je njen život često bio težak, ona se ne predaje.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here