Plijesan u kući može biti znak ozbiljnog problema, a često je prepoznatljiva po crnim mrljama na zidovima, iako se može pojaviti i u obliku bijelih ili zelenih pruga. Osim vizualnih znakova, plijesan također može biti otkrivena zbog neugodnog, vlažnog mirisa. Ovi znakovi su važne indikacije da je vrijeme za poduzimanje mjera kako bi se spriječilo širenje plijesni, što može negativno uticati na zdravlje.

Kako biste se jednostavno riješili plijesni, možete isprobati prirodni recept koji je učinkovit i jednostavan za primjenu, a koji je preporučen od strane 24sata.hr. Evo potrebnih sastojaka:

  • 1/2 litra vode
  • 2 čajne žličice eteričnog ulja čajevca
  • 60 grama sode bikarbone

Priprema:

  1. Prvo, pomiješajte vodu i eterično ulje čajevca u boci s raspršivačem. Protresite bocu kako bi se tekućine dobro spojile.
  2. Zatim, obilno pošpricajte područja zahvaćena plijesni ovom smjesom i ostavite da djeluje najmanje 24 sata.
  3. Nakon što je prošlo 24 sata, pripremite pastu tako što ćete u posudu staviti 60 grama sode bikarbone i dodati mješavine vode i ulja čajevca toliko da dobijete gustu, ljepljivu pastu.
  4. Koristite staru četkicu za zube kako biste nanijeli pastu i nježno oribali površinu prekrivenu plijesni.
  5. Nakon ribanja, isperite područje čistom vodom.
  6. Po potrebi, postupak možete ponoviti sve dok plijesan potpuno ne nestane.

Ova metoda je jednostavna, prirodna i može vam pomoći da se riješite plijesni bez korištenja agresivnih hemikalija. Važno je redovno provjeravati područja u kući sklona vlagi, poput kupatila, podruma i kuhinje, kako bi se spriječilo ponovno pojavljivanje plijesni.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here