Alma nije imala mnogo želja uprkos svemu što joj je bilo potrebno. Njena skromnost i snaga su očite, dok govori o svom životu i ljubavi koju je dijelila sa svojim suprugom. Njihova ljubavna priča započela je preko Facebooka, gdje su se počeli dopisivati i tako započeli vezu. Njihova ljubav je procvjetala, a suprug je došao da je upozna, nakon čega su se vjenčali i započeli zajednički život. Suprug je bio vrijedan čovjek, radio je sa drvima, odlazio u šumu i zarađivao na dnevnice. Njihov život, iako skroman, bio je ispunjen nadom za budućnost.

Godine 2018. godine, njihova sreća je bila potpuna dolaskom sina Almira. No, vrlo brzo nakon toga, Alma je doživjela najveći udarac u svom životu – njen suprug je nastradao u saobraćajnoj nesreći. Nesreća je bila toliko teška da je njen suprug bio u komi, priključen na aparate. Alma, tada trudna, sjećala se trenutaka kada mu je govorila da je dobio sina, ali on to nije mogao čuti. Njegovo stanje je bilo kritično, a on je ostao u komi sve do trenutka kada je preminuo, nikada ne vidjevši svog sina.

Alma je rodila sina samo dan nakon što je njen suprug doživio nesreću. Njegova nesreća dogodila se u petak, a ona je u subotu postala majka. Taj niz događaja, u tako kratkom vremenu, ostavio je mladu majku duboko pogođenu i slomljenog srca. Nevjerovatna sudbina ju je zadesila, a bol s kojom se suočila nije se mogla riječima opisati.

Iako su ti trenuci bili izuzetno teški za Almu, ona je pronašla snagu zahvaljujući podršci svoje porodice, kao i porodice njenog supruga. Ova strašna tragedija ostavila je neizbrisiv trag na njenom životu, ali Alma je nastavila živjeti za svog sina i nositi se s bolom koji je svakodnevno prati.

U trenutku kada je najpotrebnija podrška, Alma je imala ljude koji su stajali uz nju, pružajući joj oslonac u najtežim trenucima. Podrška porodice joj je omogućila da izdrži sve izazove s kojima se suočila, no nijedna podrška ne može zamijeniti prazninu koja je ostala nakon gubitka supruga.

Ova priča ne govori samo o jednoj tragediji, već o snazi jedne žene koja se suočava s nezamislivom tugom. Alma Ćatić, samohrana majka koja je izgubila supruga prije nego što je mogao upoznati njihovog sina, predstavlja primjer hrabrosti i istrajnosti. Uprkos svemu, ona se bori za bolji život za sebe i svog sina, noseći u srcu sjećanje na ljubav koju je dijelila s mužem i bol zbog toga što on nikada nije dobio priliku da vidi svog sina.

Almina priča je potresan podsjetnik na to koliko je život nepredvidiv i koliko se sve može promijeniti u tren oka. Njen život, iako ispunjen gubitkom i tugom, također pokazuje koliko je važno imati podršku voljenih kada se suočavamo s najvećim izazovima prenosi hayat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here