U sedmom kolu turske Superlige, Fenerbahçe je upisao novu pobjedu savladavši Antalyaspor rezultatom 2:0. Strijelci za ekipu iz Istanbula bili su iskusni Dušan Tadić, koji je nastavio s odličnim nastupima, te Thalisson Kelven, čiji autogol je dodatno osigurao prednost Fenerbahçea. Iako je rezultat bio povoljan za domaćine, meč je obilježila kontroverzna situacija koja je zasjenila samu pobjedu.

Naime, portugalski trener Fenerbahçea, José Mourinho, uprkos osvojenim bodovima, bio je izrazito nezadovoljan suđenjem. Njegovi prigovori nisu se odnosili samo na sitne odluke, već su kulminirali u 76. minuti kada je bosanskohercegovački napadač Edin Džeko postigao gol. Ipak, sudija je poništio Džekin pogodak zbog ofsajda, što je izazvalo veliku frustraciju kod Mourinha. Smatrajući da je odluka bila nepravedna, Mourinho je napravio potez koji je ubrzo postao viralan na društvenim mrežama.

Frustriran odlukom sudije, Mourinho je uzeo laptop i prikazao screenshot trenutka kada je Džeko postigao gol. Uvjeren da je sudija pogriješio, portugalski trener je postavio laptop ispred jedne od kamera kako bi cijela publika mogla vidjeti njegovu verziju događaja. Ovaj potez je izazvao buru reakcija, a mnogi su pohvalili Mourinhovu strast i spremnost da stane u odbranu svojih igrača.

Iako je situacija izazvala dodatnu kontroverzu, Fenerbahçe je uspio zadržati fokus i osigurati važnu pobjedu. Mourinho je nakon utakmice nastavio izražavati svoje nezadovoljstvo suđenjem, ali je istovremeno pohvalio svoje igrače za trud i zalaganje. Ova situacija još jednom je pokazala Mourinhovu strast i odlučnost da se bori za svoj tim, što ga čini jednim od najkarizmatičnijih trenera u svijetu nogometa.

Nakon meča, Mourinho je na konferenciji za novinare istaknuo da je frustriran ne samo zbog poništenog gola, već i zbog nekoliko drugih odluka koje su, prema njegovom mišljenju, bile na štetu Fenerbahçea. Naglasio je da takve greške mogu uticati na moral ekipe i tijek utakmica u budućnosti. Unatoč tome, poručio je da će njegov tim ostati fokusiran na osvajanje naslova i neće dozvoliti da ih ovakvi incidenti ometu.

Video:

https://x.com/i/status/1840456245884723379

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here