Zijad Kovač iz Kaknja, osoba sa sto postotnim invaliditetom jer nema obje noge, odlučio je podijeliti svoju životnu priču s javnošću. Živio je sa svojom suprugom 11 godina, no prije nekoliko dana njegov život se drastično promijenio. Kada je otišao u grad da posjeti doktora, supruga ga je napustila bez ikakvog upozorenja ili pozdrava.

Zijad je u početku mislio da je otišla negdje u selo ili da pazi na njihove ovce, no ubrzo je shvatio da je situacija ozbiljnija. Njegova supruga je posudila 100 KM od njegove majke i nestala bez traga, ostavljajući ga samog i bespomoćnog. Kako Zijad tvrdi, ovo nije prvi put da je suočen s njenim odlaskom, ali ovaj put, dok se suočava s velikom životnom krizom, on se osjeća potpuno napuštenim.

Pored emocionalne boli koju osjeća, Zijad se suočava i s teškim financijskim situacijama. Podigao je kredit za svoju suprugu, a drugi za svoje potrebe, prvenstveno za kupovinu čarapa za proteze koje koristi. Zbog svega što je doživio, Zijad je odlučio da se više neće ženiti, jer smatra da je ovaj posljednji događaj ostavio dubok trag u njegovom životu.

Njegov svakodnevni život je daleko od jednostavnog. Živi u selu koje nema ni prodavnice ni ambulante, a preživljava držeći desetak ovaca i nešto koka. Iako se trudi da se bori i preživi, život mu je pun izazova. Njegova jedina finansijska podrška dolazi iz invalidske naknade od oko 700 KM, jer je civilna žrtva rata. Međutim, veliki dio tog novca odlazi na vraćanje kredita koje je uzeo.

Zijad je odlučio da svoju priču podijeli s javnošću kako bi pokazao da muškarci nisu uvijek krivi za probleme u braku. Ponekad, kako kaže, i žena može biti odgovorna. Svi koji žele pomoći ovom čovjeku u nevolji mogu ga kontaktirati putem telefona na broj 061 035 553.

Zijad vjeruje da uprkos svim nedaćama, treba ostati hrabar i ustrajan.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here