Tragična saobraćajna nesreća koja je odnijela živote mladog bračnog para Esada i Almedine Hajdarević iz Bosne i Hercegovine, bila je toliko ozbiljna da je zatvorila autoput u Austriji na više od sat vremena. Ovaj strašan događaj desio se u petak, u kasnim popodnevnim satima, oko 16:25 sati, na dijelu autoputa u blizini Kufsteina. Prema izvještajima austrijskih medija, Esad Hajdarević, koji je imao 33 godine, sudario se s automobilom kojim je upravljao 65-godišnji Austrijanac. Austrijanac je vozio ispred Esadovog vozila kada je došlo do sudara.

Nakon sudara, vozilo kojim je upravljao Esad izgubilo je kontrolu, proklizalo po cesti i udarilo u zaštitnu ogradu. Potom se vozilo nastavilo nekontrolirano kretati, sve dok nije završilo na nasipu između stabala pored autoputa. Ovaj strašan slijed događaja izazvao je haos na cesti, dok su hitne službe brzo reagirale kako bi pomogle unesrećenima.

Pored Esada, u automobilu su se nalazili i njegova supruga Almedina, koja je imala 28 godina, te njihovo dvogodišnje dijete. Nakon nesreće, Almedina je ostala zarobljena u vozilu, te su vatrogasci morali intervenirati kako bi je izvukli. Radnici na putu, koji su se zatekli u blizini, uspjeli su pomoći tako što su iz auta izvukli Esada i njihovo dijete. Nažalost, dijete je zadobilo ozbiljne povrede te je hitno prebačeno u obližnju Okružnu bolnicu u Kufsteinu.

Esad je bio u kritičnom stanju te je odmah na mjestu nesreće pokušana reanimacija. Nakon toga, prevezen je u bolnicu s teškim povredama, ali nažalost, nije preživio i preminuo je u bolnici. Njegova supruga Almedina, iako spašena iz vozila, također je zadobila teške povrede od kojih je kasnije preminula u bolnici.

Vozač drugog automobila, 65-godišnji Austrijanac, uspio je zaustaviti svoje vozilo i prošao je bez povreda. Zbog ove teške nesreće, autoput A12 bio je zatvoren oko sat i po, dok su se vršili spasilački radovi i uklanjali ostaci automobila.

Vijest o smrti ovog mladog bračnog para šokirala je mnoge njihove prijatelje i članove porodice, kako u Bosni i Hercegovini, tako i širom društvenih mreža. Mnogi su im odali počast emotivnim porukama i sjećanjima. Jedan član porodice je napisao: “Bio si mi kao stariji brat, nikada nisi rekao ništa loše. Poštovao si me i volio. Neka vam Allah podari najljepše džennetske blagodati, a mališana ću čuvati koliko god mogu.”

Njihova zajednica, posebno mjesto Jezerski, gdje su Esad i Almedina živjeli, danas tuguje. Mnogi su ih upamtili po njihovoj dobrodušnosti, duhovitosti i velikom srcu. Njihova smrt predstavlja ogroman gubitak za sve koji su ih poznavali, a porodici Hajdarević izražena je duboka podrška i saučešće u ovim teškim trenucima. Smrt ovih mladih ljudi ostavila je neizbrisiv trag u srcima onih koji su ih voljeli.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here