U tragičnoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Austriji, život su izgubili mladi supružnici iz Bosne i Hercegovine, prenosi Crna-Hronika. Stradali su 33-godišnji Esad Hajdarević, koji je porijeklom iz Jezerskog, te njegova supruga Almedina, koja je imala 28 godina i dolazila iz Cazina.

Njihova dvogodišnja beba, koja je bila s njima u vozilu, preživjela je nesreću. Trenutno se nalazi pod nadzorom austrijskih ljekara, koji pomno prate njeno zdravstveno stanje i čine sve da osiguraju njen oporavak.

Nesreća se dogodila u petak, na autoputu Inntal, u blizini Langkampfena. Esad je upravljao automobilom koji je udario u vozilo ispred sebe, kojim je upravljao 63-godišnji vozač. Nakon sudara, Esad je izgubio kontrolu nad vozilom, koje je proklizalo, prešlo preko zaštitne ograde i završilo teško oštećeno između stabala u zoni nasipa, navodi se u izvještaju policije.

Svjedoci nesreće su brzo reagovali te su iz vozila izvukli Esada i dvogodišnje dijete. Nažalost, uprkos naporima da mu se pomogne, Esad je morao biti reanimiran na mjestu nesreće, a potom prevezen u okružnu bolnicu Kufstein, gdje je, nažalost, podlegao teškim povredama.

Njegova supruga, Almedina, nažalost, nije imala šanse za preživljavanje i smrtno je stradala na licu mjesta. Njeno tijelo su izvukli pripadnici vatrogasne službe, koji su pokušavali pomoći čim su stigli na lice mjesta.

 

Iako je dijete preživjelo, borba za njegov potpuni oporavak se nastavlja u bolnici, dok austrijski medicinski timovi čine sve što je u njihovoj moći. Ova nesreća ostavila je dubok trag u njihovoj zajednici, a porodica, prijatelji i poznanici se opraštaju od ovog mladog para.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here