Za sreću i harmoniju u kući, prema savjetima Abdulaha Mujića, preporučuje se svakodnevno izgovarati lijepe riječi i komplimente supruzi, koje izražavaju ljubav, zahvalnost i podršku. Evo nekih od izraza koje je korisno ponavljati:

  1. “Ti si veoma lijepa.” – Izražavanje komplimenata o izgledu može podići samopouzdanje i osjećaj vrijednosti kod supruge.
  2. “Puno radiš po kući, hvala ti.” – Priznanje truda i napora koji se ulaže u održavanje doma, izražava zahvalnost i pokazuje da se rad cijeni.
  3. “Jelo si naprav’la najukusnije, sve mi paše.” – Pohvala za kulinarske vještine ne samo da hrani tijelo, već i jača emocionalne veze kroz uvažavanje i uživanje u zajedničkim trenucima.
  4. “Dobro si smršala.” – Pozitivni komentari na napredak u zdravlju ili izgledu, ako je relevantno i prikladno, mogu biti motivirajući.
  5. “Moj novčanik je tvoj novčanik.” – Dijeljenje resursa i osjećaj zajedništva u financijskim stvarima može izgraditi povjerenje i osjećaj sigurnosti.
  6. “Volim tebe, tvoju mamu i cijelu tvoju familiju.” – Pokazivanje ljubavi ne samo prema supruzi, već i prema njenoj porodici, jača međusobne veze i poštovanje.

Preporučuje se ove izraze ponavljati svakodnevno, barem tri puta pred suprugom, a u situacijama stresa ili nesigurnosti i češće. Ovaj pristup pozitivne komunikacije može doprinijeti miru, sreći i zadovoljstvu u kućnom okruženju, te dodatno učvrstiti bračne odnose.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here