Borba za Bolji Život: Priča Edite Frljak

Edita Frljak, koja živi u malom stanu sa svojom majkom i sinom, ne prestaje tražiti posao unatoč brojnim izazovima. Često radi povremene poslove na dnevnicu, najčešće čišćenja, kako bi prehranila svoju porodicu. Međutim, njen trud često nije dovoljno da omogući svom djetetu pristojan život.

Preživljavanje sa Dnevnicama

Edita zarađuje po 10 KM dnevno radeći povremene poslove. “Nije to neka para, ali meni je zauhar i to,” kaže ona, ističući koliko joj je svaki zarađeni dinar važan.

Zdravstveni Problemi

Njeno zdravlje nije dobro, što dodatno otežava situaciju. “Pijem lijekove jer sam klonula i duhom i tijelom. Ni pritisak mi nije dobar, visok je. Neki dan mi je bio 166 sa 115. Dvije injekcije sam primila. Od tad pijem dnevno tri puta terapiju,” objašnjava Edita.

Neprekidna Potraga za Poslom

Bez obzira na sve, Edita ne gubi nadu i stalno traži posao. “Išla sam u rudnik, i u brojne kafiće, raspitivala se na sve moguće načine. I dan danas tražim posao. Bilo šta da počnem raditi, mene bi to oporavilo iz temelja. Samo me rad može spasiti. Da radim i imam ovom djetetu, da ne gleda u drugu djecu kako jedu, kako se modiraju. Ja to njemu ne mogu priuštiti. Ja ne mogu priuštiti da priključim internet. Jednostavno nemam za toga,” rekla je Edita.

Potreba za Stabilnim Poslom

Edita ističe koliko bi joj posao značio za sve aspekte njenog života. “Posao bi mi bio spas za sve,” kaže ona. Njena odlučnost i volja da pronađe zaposlenje inspirišu, uprkos svim preprekama s kojima se suočava.

Zaključak

Priča Edite Frljak je svjedočanstvo o snazi majčinske ljubavi i upornosti u suočavanju s teškim životnim okolnostima. Njena neprestana borba za bolje sutra za svoju porodicu inspiriše i podsjeća na važnost pružanja podrške i solidarnosti onima kojima je to najpotrebnije prenosi hayat

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here