Pitanje: Es-selamu alejkum.
Željela bih da vas pitam jedno pitanje koje se već dugo kanim. Radi se o tome da mislim da imam sihre. Naime, osnovnoj školi sam se ponašala da kažem ”čudno.” I dan danas mi nikako nije jasno zašto sam se tako ponašala. Uzet ću primjer da nisam željela da idem u školu. Znalo se desiti po 5 dana da ne odem i sl.

Da ne govorim koliko sam plakala,stvarala probleme roditeljima to se svakodnevno dešavala, nisam željela da komuniciram s ukućanima i sl. Roditelji su me odveli kod jednog hodže koji mi je napisao nekakav zapis, (nakon mnogo vremena sam ga otvorila i nisam mogla ništa da pročitam) i dao mi je flašu vode da se njom okupam 2x. Nakon toga stanje se poboljšalo.

Međutim, upisala sam medresu, nakon što sam počela redovno da klanjam, učim Kur’an pojavljuju se ponovo problemi. Svaki put kada želim da krenem na namaz, tj. da uzmem abdest nastaju muke. Imam potrebu da neuzubillah psujem, ja to ne želim da učinim, al mojoj glavi se vodi bitka. Znam uzeti abdest po tri/četiri puta zbog toga.

U mislima samo psujem, ali imam osjećaj da ja to ne činim, već kao da mi neko tada sve šapuće psovke. Što je najgore to se dešava i u namazu, i onda mi teško bude, onda mi se zna desiti da imam osjećaj kao da sam ispusila vjetar. Zatim, užasno sam napeta, moja komunikacija s ljudima i okolinom nije uredu, i sama sam toga svjesna.

Nekako sam se zatvorila u sebe, i na koji god način pokušala voditi neku komunikaciju odjednom se počnem znojiti, i osjećati napeto. Počinjem često razmišljati o tome da ja zaista imam sihre. Da li ja imam sihre?

Odgovor: We alejkumu-s-selam.

Bismillah we sselatu we sselamu ‘ala Resulillah. Zahvala pripada samo Uzvišenom Allahu Vladaru Sudnjeg dana, neka je salavat I selam na posljednjeg Allahovog Miljenika i Poslanika Muhammeda sallallahu ‘alejhi ve sellem, na njegovu časnu porodicu I na sve njegove plemenite ashabe do Sudnjeg dana.

Ovdje se može mnogo toga reći, ali ću vam objasniti ukratko.
Problem veliki može biti ukoliko je majka još u dobi trudnoće bila pod sihrom. Nakon poroda ne mora to biti odmah u startu, ali vremenom se taj sihr razgrađuje I kroz samo dijete. Pa tako u tim godinama ranije ili kasnije dođe do problema, jer je već sihr zastario I njegovo djelovanje I dejstvo su odradili ono za što je bio namijenjen.

S druge strane ako majka I nije bila pod sihrom tokom samog poroda se dešava da dođe do problema, jer je to mjesto gdje džinni jako puno borave, zbog nečistoće koja se na takvom mjestu nalazi (krv koja se prolije tokom poroda, posteljica, općenito sve što tom prilikom izađe Iz majke).

Dalje, iz samog hadisa Poslanika sallallahu ‘alejhi ve sellem se kaže: “Nema ni jednog novorođenčeta koje se rodi a da ga šejtan ne dodirne prilikom rođenja, pa ono zaplače od tog dodira. Osim Merjeme i njenog sina.”

Prilikom takvih poroda gdje majke rode, a predhodno su bile pod uticajem sihra može doći do doga da tokom rasta dijeteta nastanu komplikacije, što I ne mora da znači. Ne želim da vas prepadnem sa time, ali često kada majke rode mrtvu bebu sa tragovima na tjemenu ili vratu, to definišeu kao tokom razvoja u utrobi majke došlo je do umotavanja pupčane vrpce oko vrata ili manjak kisika u mozgu, pa je zbog toga došlo do takve konvulzije.

Šta je to ustvari…? Džinn koji je bio u majčinoj utrobi je udavio bebu, pa su otisci na vratu ili je udario pesnicom u glavu pa je nastalo udubljenje u glavi.

Taj zapis je sihr obično su oni hijeroglifisani pa se ne mogu pročitati, ali to vrlo dobro čitaju džinni, jer je to njihov alfabet.

Savjetujem vam da u 5l vode, na čurekot ulje, maslinovo ulje I med naučite sljedeće:

El-Fatiha 7x
Ajetul Kursijja 7x
2 zadnja ajeta sure El-Bekare 7x
Junuz 80-81-82 ajet 7x
Sura En-Naba 21-30
Sure Ihlas, Felek I Nas po 7x

Sve to koristiti 2x ujutru I neveče po jednu supenu kašiku. Vodu piti po potrebi I kupati se tom vodom 7 dana svaki dan. Vodu poslije kupanja prosuti na čisto mjesto (voćnjak, cvijeće s tim da pazite da zemlja nije pođubrena radi nečistoće đubriva), a Allah najbolje zna.

Ne izostavljajte jutarnji I večernji zikr!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here