Život Mirsade Osmanović iz Živinica, nije obična priča. Kad je imala samo 13 godina, prisilno su je udali, a već sa 14 godina rodila je dijete, ne sluteći da njen muž vodi dvostruki život s drugom ženom.

Priča o Mirsadi počinje neobično, s njenim udajom pod prisilom. “Muž je prije mene bio oženjen nekom Šokicom. Kad je mene video, ja sam bila dijete, ali otac ga je tjerao da me oženi da bi se samo riješio te žene”, otkriva Mirsada.Iako je bila mlada, Mirsada je osjetila težinu bračnih obaveza. “Dok sam bila trudna, vidjela sam da svašta kriju od mene. Prvi znak je bio kad su pare počele da nestaju iz kuće. Muž je rijetko dolazio”, prisjeća se.

Njen život postaje još složeniji kada otkrije da je muž vara. “Sve vrijeme dok sam bila trudna, suprug je imao ljubavnicu, a ja mlada i luda, ništa nisam slutila. Kad sam čula da mu je ljubavnica, jedva sam preživjela”, kaže Mirsada.

Unatoč teškoćama, Mirsada pronalazi hrabrost da ode od muža i krene iznova. “Kad sam trebala iz bolnice da izađem, muž je kupio sve nove stvari. Međutim, naš odnos se nije popravio, postajao je sve gori i gori”, dodaje.

Mirsadin život se mijenja kada upozna novog muža. “Sa njim sam se sjajno slagala. Danas sa kćerkama nemam idealan odnos, ali to razumijem jer sam ih ostavila kod bivšeg muža dok su bile baš male. Sad mi je teško zbog tako lošeg odnosa”, zaključuje Mirsada.

Priča Mirsade Osmanović podsjeća nas na snagu i odlučnost potrebne za preživljavanje teških trenutaka, kao i na nadu i mogućnost novog početka. Pogledajte video prilog ispod teksta.

pressmediabih

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here